71 GODINA USPJEŠNOG RADA DOBOJSKE BOLNICE

Davne 1952. godine, 9. marta, uz prisustvo velikog broja građana Doboja i okoline, te uglednih gostiju iz Vlade SR Bosne i Hercegovine na svečan način je otvorena Opšta državna Bolnica u Doboju kapaciteta 90 bolesničkih kreveta.

09 mart 2023.

SVIM DAMAMA SREĆAN 8. MART MEĐUNARODNI DAN ŽENA

Povodom međunarodnog dana žena, JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj želi srećan 8. mart svim damama!

08 mart 2023.

KONTINUIRANI RAZVOJ SLUŽBE ZA INTENZIVNU MEDICINU

U toku mjeseca februara 2023. godine u Službi za intenzivnu medicinu nehirurških grana dobojske Bolnice, urađene su dvije perkutane traheotomije, prvi put u istoriji naše Ustanove.

03 mart 2023.

OFTALMOLOGIJA DOBOJSKE BOLNICE – OPERACIJA KATARAKTE

U Službi za očne bolesti, JZU bolnica „Sveti apostol Luka“ u Doboju u kontinuitetu se povećava broj pruženih usluga pacijentima koji gravitiraju ka dobojskoj Bolnici a i šire. Iako trenutno u Službi za očne bolesti rade tri oftalmologa u prethodnih mjesec dana pregledano je preko 600 pacijenata i katarakta operisana kod 110 pacijenata što je poredeći sa prethodnom godinom značajno povećanje pruženih usluga.

01 mart 2023.

ROTARY KLUB DOBOJ DARIVAO ROĐENE BEBE POVODOM 118. GODINA OD OSNIVANJA ROTARY KLUBA

Povodom obilježavanja 23. februara, velikih 118. godina od osnivanja prvog „Rotary kluba“, članovi dobojskog „Rotary kluba“ su danas posjetili Službu za ginekologiju i akušerstvo naše Ustanove, te su tom prilikom určili prigodne poklone majkama rođenih beba tog dana.

24 februar 2023.

OBAVJEŠTENJE ZA JAVNOST

Povodom netačnih informacija koje su se pojavile na pojedinim portalima i koje su neutemeljene i zlonamjerne te predstavljaju još jedan direktan udarac na našu Ustanovu i zaposleno medicinsko osoblje koje svoj posao radi savjesno i predano.

01 februar 2023.

URUČENO SEDAM ZLATNIKA ZA BEBE ROĐENE NA DAN REPUBLIKE

U Bolnici “Sveti apostol Luka” u Doboju danas je uručeno sedam zlatnika, koje je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik darovao bebama rođenim na Dan Republike – 9. januara.

11 januar 2023.

MINISTAR ŠERANIĆ OBIŠAO LOKACIJU NA KOJOJ SE GRADI OBJEKAT NOVE DOBOJSKE BOLNICE

Današnji dolazak u Doboj, Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, je iskoristio kako bi obišao lokaciju i trenutnu dinamiku radova na izgradnji nove dobojske Bolnice.

04 januar 2023.

ODLAZAK OSNIVAČA PATOANATOMSKE DIJAGNOSTIKE DOBOJSKE REGIJE

Danas nas je napustio još jedan čovjek koji je ostavio neizbrisiv trag provodeći svoj radni vijek u našoj Ustanovi, prim. dr Ljubomir Curkić, specijalista za patoanatomiju i sudsku medicinu.

30 decembar 2022.

PCR TESTIRANJE OBAVJEŠTENJE

Obavještavamo građane da će tokom prve dvije sedmice 2023. godine doći do izmjene termina uzimanja uzoraka za testiranje na novi korona virus SARS – CoV2.

30 decembar 2022.