PCR TESTIRANJE OBAVJEŠTENJE

Obavještavamo građane da će tekuće sedmice doći do izmjene termina uzimanja uzoraka za testiranje na novi korona virus SARS – CoV2. Naime, umjesto u četvrtak 2.11.2023. godine, uzimanje uzoraka za testiranje na novi korona virus SARS –CoV2 će se vršiti u srijedu 1.11.2023. godine.

31 oktobar 2023.

U BANJALUCI SVEČANO URUČENI INKUBATORI I OPREMA ZA ZBRINJAVANJE NOVOROĐENČADI

Sredstvima koja su prikupljena u akciji „S ljubavlju hrabrim srcima“ koja se organizuje pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske, danas su u Banjaluci, na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, svečano uručeni inkubatori i oprema za zbrinjavanje novorođenčadi.

30 oktobar 2023.

HIRURGIJA - CORE BIOPSIJA DOJKE

Obavještavamo korisnike usluga naše Ustanove da se od nedavno u dobojskoj Bolnici vrši CORE biopsija dojke, pouzdana metoda koja može pokazati da li je uočena promjena na dojci benigna ili maligna.

17 oktobar 2023.

GOJAZNOST DJECE I ADOLESCENATA

Gojaznost nastaje kao rezultat neravnoteže između prevelikog energetskog unosa i nedovoljne potrošnje energije u dužem vremenskom periodu. Utvrđen je znatan porast gojaznosti među djecom i adolescentima koji se odigrao u relativno kratkom vremenskom periodu.

16 oktobar 2023.

SNJEŽANA KATANIĆ GLAVNA SESTRA BOLNICE

Za novu glavnu sestru dobojske Bolnice je imenovana Snježana Katanić, koja će na tom mjestu zamjeniti dosadašnju glavnu sestru Slobodanku Panić.

03 oktobar 2023.

PROMJENA NA ČELU SLUŽBE ZA PEDIJATRIJU

Na mjesto načelnika Pedijatrije imenovana je dr Aleksandra Prlić, specijalista pedijatrije. Dr Aleksandra Prlić je rođena 1973. godine u Derventi, gdje je završila osnovno i srednje obrazovanje. Medicinski fakultet i specijalizaciju je uspješno okončala u Banja Luci. U dobojskoj Bolnici je zaposlena 2005. godine, dok je dio tima Službe za pedijatriju od 2011. godine.

02 oktobar 2023.

PCR TESTIRANJE OBAVJEŠTENJE

Obavještavamo građane da se uzimanje uzoraka za testiranje na novi korona virus SARS – CoV2 neće vršiti u četvrtak 07.09.2023. godine, zbog poteškoća u radu tehničke prirode.

05 septembar 2023.

POTVRĐEN KVALITET USLUGA KOJE PRUŽA GINEKOLOŠKO - AKUŠERSKA SLUŽBA

Nakon sprovedene redovne nadzorne posjete, tima iz Agencije za sertifikaciju, akreditaciju i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite iz Banjaluke, Službi za ginekologiju i akušerstvo naše Ustanove, sa zadovoljstvom možemo da konstatujemo da je pomenuta Služba zadovoljila sve kriterijume ocjenjivanja.

27 juli 2023.

JAVNI KONKURS ZA IZBOR KANDIDATA ZA DODJELU SPECIJALIZACIJA I SUPSPECIJALIZACIJA

JZU Bolnica "Sveti apostol Luka" Doboj raspisuje JAVNI KONKURS za izbor kandidata za dodjelu specijalizacija i supspecijalizacija za 2023. godinu.

13 juli 2023.

NOVE USLUGE SLUŽBE ZA UROLOGIJU NAŠE USTANOVE, ZA KRAĆE LISTE ČEKANJA PACIJENATA

Nakon nekoliko godina, na odjeljenju Urologije dobojske Bolnice, uspješno je urađena operacija odstranjenja tumorskog bubrega (radikalna nefrektomija). Operativni zahvat kod osobe srednje životne dobi je izveo dr Milan Benco, specijalista urologije uz asistenciju dr Dragana Cvijanovića i dr Staše Gojkovića.

28 juni 2023.