OBAVJEŠTENJE

JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj obavještava građane da će se od 01.12.2021. godine ponovo u našoj Ustanovi raditi snimanje gustine kosti – DXA.

30 novembar 2021.

NASTAVAK UVOĐENJA NOVIH SLOŽENIH OPERATIVNIH PROCEDURA U SLUŽBI ZA ORTOPEDIJU I TRAUMATOLOGIJU

U srijedu, 27. oktobra 2021. godine u našoj Ustanovi, u Službi za ortopediju i traumatologiju, urađena je po prvi put složena operacija, osteosintetska rekonstrukcija acetabuluma (zglobne čašice zgloba kuka), nakon preloma istog.

01 novembar 2021.

OBILJEŽENA KRSNA SLAVA NAŠE USTANOVE

Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća u pomen žrtvama otdžbinskog rata, koji su bili radnici dobojske Bolnice, danas je obilježena krsna slava naše Ustanove Sveti apostol i jevanđelista Luka. Kao i prošle godine, zbog pogoršane epidemiološke situacije, obilježavanje krsne slave dobojske Bolnice je proteklo skromno i bez slavlja koje bi u nekim boljim vremenima bilo organizovano za same radnike naše Ustanove kao i za drage nam goste.

31 oktobar 2021.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj obavještava javnost da naša Ustanova i sve Službe i odjeljenja naše Ustanove redovno rade i nesmetano pružaju zdravstvenu zaštitu stanovništvu. Takođe, želimo da obavjestimo javnost povodom pretresa prostorija naše Ustanove, koji su se vršili po naredbi Okružnog suda u Banja Luci, da JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj stoji na raspolaganju organima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su vršili pretres pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva.

06 oktobar 2021.

USPJEŠNO REALIZOVAN VAFT WORKSHOP PROJEKAT

Proteklog vikenda u dobojskom hotelu Park je uspješno realizovan Workshop “VAFT” projekat. Organizatori “VAFT” (Videoasistirani tretman perianalnih fistula) su bili Udruženja endoskopskih hirurga u Bosni i Hercegovini i JZU Bolnica “Sveti apostol Luka” Doboj.

03 oktobar 2021.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Dana 24.9.2021. godine u 23 časa došlo je do požara u Službi za hirurgiju, Odjek za endoskopsku hirurgiju u JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj.

25 septembar 2021.

SLUŽBA ZA HIRURGIJU - USPJEŠNO IZVRŠENA PRVA OPERACIJA TEP METODOM

Dana 15.09.2021. u Službi hirurgije JZU Bolnica “Sveti apostol Luka” Doboj po prvi put je urađena laparoskopska operacija preponske kile – TEP metodom (Totalna ekstraperitonealna plastika). Prema riječima Prim. dr Zorana Matkovića, hirurga koji je izveo operativni zahvat, radi se o operaciji tokom koje se ne ulazi u trbušnu duplju već se mrežica postavlja na samom ishodištu kile. Prednost ove vrste operacija je u tome što je manja trauma tkiva – nema klasičnog reza, manji je bol, brži je oporavak pacijenta. Ostale prednosti su te što se može uraditi obostrana kila, zatim vrlo elegantno i efikasno recidiv kile, a takođe je lakši pristup kod gojaznih pacijenata.

19 septembar 2021.

MINISTAR ŠERANIĆ ZADOVOLJAN DINAMIKOM RADOVA NA IZGRADNJI NOVE DOBOJSKE BOLNICE

Danas je ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Alen Šeranić obišao gradilište na kojem “niče” nova dobojska Bolnica. Tom prilikom tim izvođača radova i direktor JZU Bolnica “Sveti apostol Luka” Doboj Mladen Gajić su ministra Šeranića upoznali sa trenutnom dinamikom radova na pomenutom objektu.

17 septembar 2021.

OBAVJEŠTENJE : INFORMACIJE O HOSPITALIZOVANIM PACIJENTIMA NA COVID ODJELJENjU

Sve informacije o hospitalizovanim pacijentima na COVID odjeljenju JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj možete dobiti svakim radnim danom od 07 – 15 sati pozivom na brojeve telefona : +387 53 / 241 – 022 COVID Infektivno - lokal 132 +387 66 / 773 – 084

16 septembar 2021.

VAKCINACIJA NEMA ALTERNATIVU

S obzirom na kontinuirano povećanje hospitalizovanih pacijenata u našoj Ustanovi, oboljelih od kovida – 19 u poslednjih mjesec dana, postoji bojazan da bi ovaj talas pandemije po stopi oboljevanja i popunjenosti bolničkih kapaciteta mogao biti kao prethodni pa čak i teži, imajući u vidu nisku stopu vakcinacije među stanovništvom.

15 septembar 2021.