OBAVJEŠTENJE ZA JAVNOST

Povodom netačnih informacija koje su se pojavile na pojedinim portalima i koje su neutemeljene i zlonamjerne te predstavljaju još jedan direktan udarac na našu Ustanovu i zaposleno medicinsko osoblje koje svoj posao radi savjesno i predano.

01 februar 2023.

URUČENO SEDAM ZLATNIKA ZA BEBE ROĐENE NA DAN REPUBLIKE

U Bolnici “Sveti apostol Luka” u Doboju danas je uručeno sedam zlatnika, koje je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik darovao bebama rođenim na Dan Republike – 9. januara.

11 januar 2023.

MINISTAR ŠERANIĆ OBIŠAO LOKACIJU NA KOJOJ SE GRADI OBJEKAT NOVE DOBOJSKE BOLNICE

Današnji dolazak u Doboj, Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, je iskoristio kako bi obišao lokaciju i trenutnu dinamiku radova na izgradnji nove dobojske Bolnice.

04 januar 2023.

ODLAZAK OSNIVAČA PATOANATOMSKE DIJAGNOSTIKE DOBOJSKE REGIJE

Danas nas je napustio još jedan čovjek koji je ostavio neizbrisiv trag provodeći svoj radni vijek u našoj Ustanovi, prim. dr Ljubomir Curkić, specijalista za patoanatomiju i sudsku medicinu.

30 decembar 2022.

PCR TESTIRANJE OBAVJEŠTENJE

Obavještavamo građane da će tokom prve dvije sedmice 2023. godine doći do izmjene termina uzimanja uzoraka za testiranje na novi korona virus SARS – CoV2.

30 decembar 2022.

DR NIKOLA MASTILOVIĆ NA ČELU SLUŽBE ZA OFTALMOLOGIJU

Dr Nikola Mastilović, još jedan iz plejade mladih specijalista, rođen je 5. 11. 1978. godine u Doboju. Medicinsku školu je završio u Doboju, dok je fakultet i specijalizaciju uspješno okončao u Banjaluci. Posebno treba napomenuti da je dr Mastiloviću usko područije interesovanja hirurgija katarakte.

21 decembar 2022.

PCR TESTIRANJE OBAVJEŠTENJE

Obavještavamo građane da će tokom tekuće sedmice doći do izmjene termina uzimanja uzoraka za testiranje na novi korona virus SARS – CoV2.

13 decembar 2022.

NAPUSTIO NAS JE VELIKI ČOVJEK G-DIN VOJISLAV GNJATO

Menadžment JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj se oprašta od čovjeka koji je dao veliki doprinos zdravstu dobojske regije, posebno dobojske Bolnice. Sudbina je tako htjela da je svoje poslednje dane proveo u našoj Ustanovi o kojoj je znao baš sve.

07 decembar 2022.

SA RADOM POČELA SLUŽBA ZA INTENZIVNU MEDICINU NEHIRURŠKIH GRANA DOBOJSKE BOLNICE

U saradnji menadžmenta JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj, koji je prepoznao značaj formiranja Službe za intenzivnu medicinu nehirurških grana kao posebne organizacione jedinice u našoj Ustanovi, i prof. dr Peđe Kovačevića iz Univerzitetskog kliničkog centra, te Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, 1.11.2022. godine je zvanično počela sa radom Služba za intenzivnu medicinu nehirurških grana.

14 novembar 2022.

STRUČNO PREDAVANJE DOC. DR DRAGANE SOKOLOVIĆ

U dobojskom hotelu „Park“ održano je stručno predavanje na temu „Potrošnja antibiotika i antimikrobna rezistencija tokom pandemije izazvane korona virusom“. Stručno predavanje je održala profesorica Medicinskog fakulteta u Foči, Doc. dr Dragana Sokolović.

28 oktobar 2022.