U toku završnih građevinskih i administrativnih detalja koji su u finalnoj fazi, izgradnje jedne od najmodernijih zdravstvenih ustanova u regionu, kakva će biti nova dobojska Bolnica, sklapaju se kockice i u kadrovskom mozaiku pomenute Ustanove.

Kako prelazak u novu, moderno opremljenu bolnicu zahtjeva i kadrove koji će biti spremni da odgovore svim izazovima koji ih čekaju tokom samog prelaska i prilagodbe na nove uslove rada, menadžment naše Ustanove je tokom proteklog perioda podržao i inicirao usavršavanje velikog broja medicinskog kadra.

Poseban fokus je stavljen i na nove odjele koji će biti u funkciji poput urgentnog bloka, angio sale, najmodernijih odjela za intenzivnu njegu itd. koji do sada nisu bili dio naše Ustanove.

Kao dio gore pomenutog procesa usavršavanja kadrova, sa zadovoljstvom moramo da se osvrnemo na činjenicu da nakon dvadeset godina naša Ustanova ponovo ima Specijalistu vaskularne hirurgije, dr Srđana Gostića.

Još jedan predstavnik mlađe generacije doktora, rođen 1.4.1991. godine u Doboju, gdje je i završio srednju Medicinsku školu, a nakon toga i Medicinski fakultet u Foči. Od 2016. godine je neizostavan dio dobojske Bolnice, tačnije Službe za hirurgiju.

Specijalizaciju iz vaskularne hirurgije je obavljao u Univerzitetskom Kliničkom Centru Republike Srpske, Kliničkom Centru Srbije i Institutu za kardiovaskularne bolesti na Dedinju.

Ovom prilikom čestitamo dr Gostiću na uspješno okončanoj specijalizaciji, te mu želimo mnogo uspjeha u daljem radu u našoj Ustanovi.