STRUČNO PREDAVANJE DOC. DR DRAGANE SOKOLOVIĆ

U dobojskom hotelu „Park“ održano je stručno predavanje na temu „Potrošnja antibiotika i antimikrobna rezistencija tokom pandemije izazvane korona virusom“. Stručno predavanje je održala profesorica Medicinskog fakulteta u Foči, Doc. dr Dragana Sokolović.

28 oktobar 2022.

INTENZIVNO LIJEČENJE NEHIRURŠKIH PACIJENATA DOBOJSKE REGIJE

Danas je u prostorijama naše Ustanove održan radni sastanak, gdje su pored domaćina, menadžmenta dobojske Bolnice, bili prisutni predstavnici Univerzitetskog kliničkog centra Banjaluka na čelu sa Prof. dr Peđom Kovačevićem, te direktori i predstavnici Domova zdravlja koji gravitiraju na dobojskoj regiji.

13 oktobar 2022.

PSIHOLOŠKA PODRŠKA ZA ONKOLOŠKE PACIJENTE

Obavještavamo korisnike naših usluga, da u okviru internističke Službe u dobojskoj Bolnici onkološki pacijenti mogu da dobiju psihološku podršku. U ambulanti ordinira Anita Mitrović, diplomirani psiholog, KBT terapeut.

15 septembar 2022.

USLUGA BODIPLETIZMOGRAFIJE U SLUŽBI ZA PULMOLOGIJU

Naime, od 1.8.2022. godine u Službi za pulmologiju naše Ustanove počeo je sa radom Bodipletizmograf. Početkom rada i nabavkom ove moderne dijagnostičke mašine, odjeljenje za plućne bolesti naše Ustanove može se sa pravom svrstati u sam vrh Republike Srpske po dijagnostičkim mogućnostima.

09 avgust 2022.

IZGRADNJA NOVE DOBOJSKE BOLNICE TEČE PLANIRANOM DINAMIKOM

Plan je da izgradnja bude završena do kraja godine. Nakon toga ugovorom je predviđen rok od šest mjeseci da se pređe u novi objekat. Veći prostor i bolja oprema, znatno će olakšati rad zaposlenim.

04 avgust 2022.

PCR TESTIRANJE OBAVJEŠTENJE

Obavještavamo građane da će tokom tekuće sedmice doći do izmjene termina uzimanja uzoraka za testiranje na novi korona virus SARS – CoV2.

19 juli 2022.

SARADNJA ZA KVALITETNIJE INTENZIVNO LIJEČENJE

Današnju posjetu našoj Ustanovi, delegacija Univerzitetskog kliničkog centra iz Banjaluke, je počela sastankom sa direktorom JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj Mladenom Gajićem.

14 juli 2022.

PCR TESTIRANJE OBAVJEŠTENJE

Obavještavamo građane da će tokom tekuće sedmice doći do izmjene termina uzimanja uzoraka za testiranje na novi korona virus SARS – CoV2. Naime, umjesto u petak 15.07.2022. godine, uzimanje uzoraka za testiranje na novi korona virus SARS –CoV2 će se vršiti u četvrtak 14.07.2022. godine.

12 juli 2022.

SKUP PODRŠKE MINISTRU ŠERANIĆU

U 12:00 časova radnici JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj, su kao i druge ustanove širom Republike Srpske, zaustavili proces rada i na taj način pružili podršku ministru zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske gospodinu Alenu Šeraniću.

09 juni 2022.

POČETAK RADA KONSULTATIVNO – SPECIJALISTIČKE AMBULANTE U ŠAMCU

Od petka 10.6.2022. godine počinje sa radom konsultativno – specijalistička ambulanta u Šamcu. Na ranije održanim sastancima direktora naše Ustanove Mladena Gajića sa rukovodstvom šamačkog Doma zdravlja, gdje su obe strane bile saglasne da je uspostavljanje konsultativno – specijalističke ambulante neophodno, sada dolazi do realizacije pomenutog projekta. S obzirom na raspoložive materijalno – tehničke i kadrovske resurse u petak sa radom počinje konsultativno – specijalistička ambulanta u Šamcu, gdje će za sad raditi naši hirurzi i neurolozi.

07 juni 2022.