SARADNJA DOKTORA UKC RS I DOBOJSKE BOLNICE – USPJEŠNA OPERACIJA UZ KORIŠTENJE NEURONAVIGACIONOG SISTEMA

U Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) RS u Banjaluci uspješno je izveden operativni zahvat uz korištenje neuronavigacionog sistema.

21 februar 2022.

URAĐEN JOŠ JEDAN SLOŽEN OPERATIVNI ZAHVAT U SLUŽBI ZA HIRURGIJU

Tokom protekle sedmice u Službi za hirurgiju, JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj, urađen je složen operativni zahvat tokom kojeg je pacijentkinji starije životne dobi odstranjen tumor težine 8,3 kg (dimenzije tumora su bile 20×30×32 cm).

09 februar 2022.

JAVNI KONKURS ZA IZBOR KANDIDATA ZA DODJELU SUPSPECIJALIZACIJE

JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj raspisuje JAVNI KONKURS za izbor kandidata za dodjelu supspecijalizacije : Intenzivna terapija (jedan izvršilac).

09 decembar 2021.

NAPUSTIO NAS JE PRIMARIJUS DR BRANKO DABOVIĆ

Nakon kratke i teške bolesti u Doboju je pred zoru 2. decembra 2021. preminuo od posljedica korone. Doktor Branko Dabović rođen je 1935. godine u mjestu Nudol, opština Nikšić. Osnovno i sarednje obrazovanje stekao je u Trebinju, a Medicinski fakultet i specijalizaciju u Beogradu.

03 decembar 2021.

VRIJEDNA DONACIJA EU NAŠOJ USTANOVI

Predstavnici delegacije Europske Unije su danas posjetili našu Ustanovu, i tu priliku iskoristili da našoj Ustanovi doniraju mobilni ultrazvučni uređaj SIEMENS ACUSON NX3 Elite, proizvođača „Siemens Gmbh“ iz Njemačke.

30 novembar 2021.

OBAVJEŠTENJE

JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj obavještava građane da će se od 01.12.2021. godine ponovo u našoj Ustanovi raditi snimanje gustine kosti – DXA.

30 novembar 2021.

NASTAVAK UVOĐENJA NOVIH SLOŽENIH OPERATIVNIH PROCEDURA U SLUŽBI ZA ORTOPEDIJU I TRAUMATOLOGIJU

U srijedu, 27. oktobra 2021. godine u našoj Ustanovi, u Službi za ortopediju i traumatologiju, urađena je po prvi put složena operacija, osteosintetska rekonstrukcija acetabuluma (zglobne čašice zgloba kuka), nakon preloma istog.

01 novembar 2021.

OBILJEŽENA KRSNA SLAVA NAŠE USTANOVE

Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća u pomen žrtvama otdžbinskog rata, koji su bili radnici dobojske Bolnice, danas je obilježena krsna slava naše Ustanove Sveti apostol i jevanđelista Luka. Kao i prošle godine, zbog pogoršane epidemiološke situacije, obilježavanje krsne slave dobojske Bolnice je proteklo skromno i bez slavlja koje bi u nekim boljim vremenima bilo organizovano za same radnike naše Ustanove kao i za drage nam goste.

31 oktobar 2021.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj obavještava javnost da naša Ustanova i sve Službe i odjeljenja naše Ustanove redovno rade i nesmetano pružaju zdravstvenu zaštitu stanovništvu. Takođe, želimo da obavjestimo javnost povodom pretresa prostorija naše Ustanove, koji su se vršili po naredbi Okružnog suda u Banja Luci, da JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj stoji na raspolaganju organima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su vršili pretres pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva.

06 oktobar 2021.

USPJEŠNO REALIZOVAN VAFT WORKSHOP PROJEKAT

Proteklog vikenda u dobojskom hotelu Park je uspješno realizovan Workshop “VAFT” projekat. Organizatori “VAFT” (Videoasistirani tretman perianalnih fistula) su bili Udruženja endoskopskih hirurga u Bosni i Hercegovini i JZU Bolnica “Sveti apostol Luka” Doboj.

03 oktobar 2021.