Bolnica bogatija za još jednog radiologa

Bolnica je od danas bogatija ja još jednog specijalistu radiologije, dr Slavišu Plavšića

10 juni 2019.

Nove analize u službi za mikrobiologiju

Zahvaljujući nabavci Vidas aparata korisnici zdavstvenih usluga iz Dobojske regije neće više morati za brojne serološke analize da putuju u Banja Luku.

10 juni 2019.

Prvi put primjenjen spoljašnji fiksator po Ilizarovu na natkoljenici

Dr Saša Vidić, specijalista ortopedije i traumatologije, po prvi put primijenio spoljašnji fiksator po Ilizarovu na natkoljenici, pacijentkinji koja je prije 2 godine doživjela tešku saobraćajnu nezgodu.

21 maj 2019.

Posjeta ministra zdravlja i socijalne zaštite u Vadi Republike Srpske, Alena Šeranića

Ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Alen Šeranić u petak je posjetio našu ustanovu i sastao se sa menadžmentom bolnice.

20 maj 2019.

Obilježen Dan sestrinstva

Povodom obilježavanja "Međunarodnog dana sestrinstva“, 10. maja u hotelu "Park, u Doboju se održala druga po redu Reginalana konferencija medicinskih sestra i tehničara pod nazivom "Medicinska sestra glas koji vodi-zdravlje za sve "

15 maj 2019.

Vaskršnja jaja i pokloni za naše pacijente

Kolo srpskih sestara sa sveštenikom Mirkom Nikolićem i Aktiv žena SNSD-a Teslić na inicijativu polaznika škole mladih lidera, na Vaskrs su posjetili pacijente naše ustanove te im darovali vaskršnja jaja i poklone za najmljađe pacijente, koji su ovaj najradosniji hrišćanski praznik dočekali u bolnici.

30 april 2019.

Obavještenje o sastanku na temu provođenja projekta "Mentalno zdravlje u BiH, faza III"

Dana 25.04.2019. godine u 10h u prostoriji sale za sastanke ,u sklopu Službe za hirurgiju JZU Bolnica "Sveti apostol Luka", održaće se zajednički sastanak Službe za psihijatriju naše Ustanove i gravitirajućih Centara za mentalno zdravlje, uz prisustvovanje predstavnika Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, na temu provođenja projekta "Mentalno zdravlje u BiH, faza III (2018-2022)" u saradnji sa Asocijacijom XY i Vlade Švajcarske.

19 april 2019.

Dodijeljene titule primarijusa

Na svečanosti povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja 05.04.2019. godine, koje je održano u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, uručio je odluke o dodjeli naziva primarijus za 31 doktora medicine i jednog magistra farmacije.

09 april 2019.

Sastanak ministra zdravlja sa svim direktorima javnih zdravstvenih ustanova

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Alen Šeranić održao sastanak sa direktorima svih javnih zdravstvenih ustanova sekundarnog i tercijarnog nivoa u Republici Srpskoj i Fonda zdravstvenog osiguranja.

03 april 2019.

Urađena prva laparoskopski asistirana histerektomija - LAVH

Juče je u našoj ustanovi, uz pomoć mr sci. dr Miroslava Popovića iz UKC Banja Luka, urađena prva LAVH (laparoskopski asistirana vaginalna histerektomija).

29 mart 2019.