DR NIKOLA MASTILOVIĆ NA ČELU SLUŽBE ZA OFTALMOLOGIJU

Dr Nikola Mastilović, još jedan iz plejade mladih specijalista, rođen je 5. 11. 1978. godine u Doboju. Medicinsku školu je završio u Doboju, dok je fakultet i specijalizaciju uspješno okončao u Banjaluci. Posebno treba napomenuti da je dr Mastiloviću usko područije interesovanja hirurgija katarakte.

21 decembar 2022.

PCR TESTIRANJE OBAVJEŠTENJE

Obavještavamo građane da će tokom tekuće sedmice doći do izmjene termina uzimanja uzoraka za testiranje na novi korona virus SARS – CoV2.

13 decembar 2022.

NAPUSTIO NAS JE VELIKI ČOVJEK G-DIN VOJISLAV GNJATO

Menadžment JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj se oprašta od čovjeka koji je dao veliki doprinos zdravstu dobojske regije, posebno dobojske Bolnice. Sudbina je tako htjela da je svoje poslednje dane proveo u našoj Ustanovi o kojoj je znao baš sve.

07 decembar 2022.

SA RADOM POČELA SLUŽBA ZA INTENZIVNU MEDICINU NEHIRURŠKIH GRANA DOBOJSKE BOLNICE

U saradnji menadžmenta JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj, koji je prepoznao značaj formiranja Službe za intenzivnu medicinu nehirurških grana kao posebne organizacione jedinice u našoj Ustanovi, i prof. dr Peđe Kovačevića iz Univerzitetskog kliničkog centra, te Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, 1.11.2022. godine je zvanično počela sa radom Služba za intenzivnu medicinu nehirurških grana.

14 novembar 2022.

STRUČNO PREDAVANJE DOC. DR DRAGANE SOKOLOVIĆ

U dobojskom hotelu „Park“ održano je stručno predavanje na temu „Potrošnja antibiotika i antimikrobna rezistencija tokom pandemije izazvane korona virusom“. Stručno predavanje je održala profesorica Medicinskog fakulteta u Foči, Doc. dr Dragana Sokolović.

28 oktobar 2022.

INTENZIVNO LIJEČENJE NEHIRURŠKIH PACIJENATA DOBOJSKE REGIJE

Danas je u prostorijama naše Ustanove održan radni sastanak, gdje su pored domaćina, menadžmenta dobojske Bolnice, bili prisutni predstavnici Univerzitetskog kliničkog centra Banjaluka na čelu sa Prof. dr Peđom Kovačevićem, te direktori i predstavnici Domova zdravlja koji gravitiraju na dobojskoj regiji.

13 oktobar 2022.

PSIHOLOŠKA PODRŠKA ZA ONKOLOŠKE PACIJENTE

Obavještavamo korisnike naših usluga, da u okviru internističke Službe u dobojskoj Bolnici onkološki pacijenti mogu da dobiju psihološku podršku. U ambulanti ordinira Anita Mitrović, diplomirani psiholog, KBT terapeut.

15 septembar 2022.

USLUGA BODIPLETIZMOGRAFIJE U SLUŽBI ZA PULMOLOGIJU

Naime, od 1.8.2022. godine u Službi za pulmologiju naše Ustanove počeo je sa radom Bodipletizmograf. Početkom rada i nabavkom ove moderne dijagnostičke mašine, odjeljenje za plućne bolesti naše Ustanove može se sa pravom svrstati u sam vrh Republike Srpske po dijagnostičkim mogućnostima.

09 avgust 2022.

IZGRADNJA NOVE DOBOJSKE BOLNICE TEČE PLANIRANOM DINAMIKOM

Plan je da izgradnja bude završena do kraja godine. Nakon toga ugovorom je predviđen rok od šest mjeseci da se pređe u novi objekat. Veći prostor i bolja oprema, znatno će olakšati rad zaposlenim.

04 avgust 2022.

PCR TESTIRANJE OBAVJEŠTENJE

Obavještavamo građane da će tokom tekuće sedmice doći do izmjene termina uzimanja uzoraka za testiranje na novi korona virus SARS – CoV2.

19 juli 2022.