Kao i većina službi dobojske Bolnice, trend uvođenja novih zahtjevnijih i komplikovanijih usluga nastavlja i Služba za ginekologiju i akušerstvo naše Ustanove.

Naime, tokom proteklog vikenda na “ginekologiji” je uspješno urađena prva samostalna operacija laparaskopske asistirane histerektomije. Za uspješan ishod pomenutog operativnog zahvata je zaslužan tim doktora koji su činili Prim. dr Zlatan Marković, dr Mladen Miličević i dr Dejan Todorović.

Pored doktora, moraju se spomenuti, tokom ovakvih zahvata neizostavni anesteziolozi, dr Tanja Novarlić, anestetičar Vojislav Đurić, te ništa manje važne tokom svakog operativnog zahvata instrumentarke Bojana Marković i Danica Katanić.

Prema riječima načelnika Službe za ginekologiju i akušerstvo dobojske Bolnice, Prim. dr Gordane Sredanović – operacija je protekla dobro, postoperativni tok teče uredno i pacijentkinja će za nekoliko dana ići kući.

Dr Sredanović je napomenula – da su se operativni zahvati poput ovog ranije radili uz pomoć i asistenciju kolege dr Miroslava Popovića iz Univerzitetskog kliničkog centra Banja Luka, te da sada operativne zahvate poput laparaskopske asistirane histerektomije samostalno rade naši doktori.

Da dodamo i to da uz uvođenje novih usluga, u toku je i “jačanje” medicinskog kadra u Službi za ginekologiju i akušerstvo te je odjeljenje bogatije za još jednog specijalistu, dr Jelenu Radojčić.