NAKON PRAZNIKA NASTAVLJENA JE KONTINUIRANA EDUKACIJA MEDICINSKOG KADRA

Nakon novogodišnjih i božićnih praznika, usledio je nastavak kontinuirane edukacije medicinskog kadra dobojske Bolnice te se na taj način u novoj godini nastavlja praksa edukacije medicinara kako bi naši pacijenti dobili još kvalitetniju njegu tokom boravka u našoj Ustanovi.

10 januar 2024.

OZRENSKI STUDENAC U TRADICIONALNOJ POSJETI

Već tradicionalno početkom nove godine u praznične dane članovi Ekološkog udruženja „Ozrenski studenac“ iz Sočkovca posjete našu Ustanovu. Tradicija je nastavljena i u Novoj 2024. godini te su naši prijatelji iz Sočkovca posjetili Službu za psihijatriju.

05 januar 2024.

ELEKTRONSKE ZDRAVSTVENE KARTICE

JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj obavještava sve svoje korisnike da će od 01.01.2024. godine, u skladu sa Odlukom Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske br. 01/095-5199/23, za liječenje u našoj Ustanovi biti neophodno posjedovanje ELEKTRONSKE ZDRAVSTVENE KARTICE.

26 decembar 2023.

KONTINUIRANA EDUKACIJA MEDICINSKIH TEHNIČARA

Danas na repertoaru, kroz program kontinuirane edukacije našeg medicinskog kadra, su bile sledeće teme : EKG srca, EKG monitoring, Primjena terapije putem perfuzora.

15 decembar 2023.

KONTINUIRANA EDUKACIJA MEDICINSKIH TEHNIČARA

Nastavljen proces edukacija, današnje edukacione teme su bile sledeće: Podjela tabletarne terapije, Komunikacija, Plasiranje urinarnog katetera i nazogastrične sonde.

08 decembar 2023.

KAMPANJA - BIJELA VRPCA - MUŠKO NE NASILJU NAD ŽENAMA

Naša Ustanova se pridružuje svjetskoj kampanji obilježavanja dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, koji traju od 25. novembra do 10. decembra (međunarodni dan ljudskih prava). Cilj kampanje jeste podizanje svijesti javnosti o nasilju nad ženama u Republici Srpskoj, pod nazivom „Bijela vrpca – Muško NE nasilju nad ženama“.

01 decembar 2023.

KONTINUIRANA EDUKACIJA MEDICINSKIH TEHNIČARA

Danas je u prostorijama JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj održan prvi dio planirane edukacije medicinskog osoblja i tehničara.

01 decembar 2023.

PCR TESTIRANJE OBAVJEŠTENJE

Obavještavamo građane da se tokom tekuće sedmice u Službi za mikrobiologiju naše Ustanove neće vršiti uzimanje uzoraka za testiranje na novi korona virus SARS – CoV2.

06 novembar 2023.

DOC. DR DRAGANA SOKOLOVIĆ - POTROŠNJA ANTIBIOTIKA I ANTIMIKROBNA REZISTENCIJA

U organizaciji naše Ustanove, u dobojskom hotelu „Park“ održano je stručno predavanje profesorice Medicinskog fakulteta u Foči Doc. dr Dragane Sokolović. Stručno predavanje je održano na temu „Potrošnja antibiotika i antimikrobna rezistencija“.

02 novembar 2023.

KRSNA SLAVA BOLNICE DOBOJ

Obilježavanje krsne slave naše Ustanove, Svetog apostola i jevanđeliste Luke, proteklo je kako običaji i nalažu, osveštavanjem slavskog kolača u kabinetu direktora te polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća u pomen žrtvama otadžbinskog rata koji su bili naši radnici.

31 oktobar 2023.