NAŠA USTANOVA NASTAVLJA DA PODRŽAVA USPJEŠNE MLADE SPORTISTE

Danas je nastavljena ustaljena praksa da JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj pomaže uspješne i perspektivne sportiste dobojske regije koji su najbolji ambasadori našeg grada širom svijeta. Na inicijativu direktora naše Ustanove Mladena Gajića, danas je u prostorijama Službe za mikrobiologiju, izvršeno uzimanje uzoraka za PCR testiranje na novi korona virus, dječaku Tariku Hrnjadoviću!

18 maj 2022.

NAŠA USTANOVA BEZ POZITIVNIH PACIJENATA NA KORONA VIRUS NAKON 781 DANA

Danas je prvi radni dan, nakon marta mjeseca 2020. godine, koji naši zaposleni dočekuju bez hospitalizovanih pacijenata pozitivnih na korona virus! Težak 781 dan je iza svih zaposlenih u JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj.

16 maj 2022.

PCR TESTIRANJE - OBAVJEŠTENJE

Služba za mikrobiologiju JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj obavještava građane da će se od ponedeljka 16.05.2022. godine uzimanje uzoraka za PCR testiranje na novi korona virus SARS CoV – 2 vršiti dva puta sedmično, i to ponedeljkom i petkom u Službi za mikrobiologiju dobojske Bolnice.

16 maj 2022.

ODRŽANO STRUČNO PREDAVANJE NA TEMU POSLJEDICA PRIMJENE ANTIBIOTIKA I ANTIMIKROBNA REZISTENCIJA

Danas je u dobojskom hotelu “Park” održano stručno predavanje na temu “Posljedice primjene antibiotika i antimikrobna rezistencija”. U organizaciji pomenutog stručnog predavanja su zajedno učestvovali JZU Bolnica “Sveti apostol Luka” Doboj i JZU “Dom zdravlja” Doboj.

27 april 2022.

PROMJENA NA ČELU RADIOLOŠKE SLUŽBE

Radiološka Služba naše Ustanove dobila je novog načelnika. Dr Dragan Ristić, specijalista radiologije, rođen je u Sarajevu 1986. godine, i jedan je od predstavnika mladih i uspješnih doktora JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj, koji imaju priliku da svoju stručnost i znanje koje su stekli kroz školovanje nastave da primjenjuju u našoj Ustanovi.

11 april 2022.

POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI NAŠE USTANOVE I MEDICINSKOG FAKULTETA FOČA

Danas je u prostorija naše Ustanove potpisan Sporazum o saradnji između Medicinskog fakulteta sa sjedištem u Foči i JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj. Sporazum o saradnji su potpisali dekan Medicinskog fakulteta Foča prof. dr Dejan Bokonjić i direktor JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj Mladen Gajić.

23 mart 2022.

USPJEŠNA LAPARASKOPSKA OPERACIJA DEBELOG CRIJEVA

Nastavlja se kontinuirano uvođenje novih procedura u rad medicinskih Službi u našoj Ustanovi. Kao jedna od najaktivnijih službi, posmatrajući kroz prizmu uvođenja novih procedura, izdvaja se Služba za hirurgiju dobojske Bolnice.

10 mart 2022.

8. mart

srećan 8. mart

08 mart 2022.

SARADNJA DOKTORA UKC RS I DOBOJSKE BOLNICE – USPJEŠNA OPERACIJA UZ KORIŠTENJE NEURONAVIGACIONOG SISTEMA

U Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) RS u Banjaluci uspješno je izveden operativni zahvat uz korištenje neuronavigacionog sistema.

21 februar 2022.

URAĐEN JOŠ JEDAN SLOŽEN OPERATIVNI ZAHVAT U SLUŽBI ZA HIRURGIJU

Tokom protekle sedmice u Službi za hirurgiju, JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj, urađen je složen operativni zahvat tokom kojeg je pacijentkinji starije životne dobi odstranjen tumor težine 8,3 kg (dimenzije tumora su bile 20×30×32 cm).

09 februar 2022.