Za novu glavnu sestru dobojske Bolnice je imenovana Snježana Katanić, koja će na tom mjestu zamjeniti dosadašnju glavnu sestru Slobodanku Panić.

Menadžment JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj se gospođi Slobodanki Panić zahvaljuje na profesionalnom odnosu prema radu kroz čitav radni vijek koji je provela u našoj Ustanovi od daleke 1978. godine, te nemjerljiv doprinos samom funkcionisanju dobojske Bolnice kroz period njenog rada u istoj.

Novu glavnu sestru naše Ustanove Snježanu Katanić, uz sve profesionalne i poslovne kvalitete koje posjeduje i koji su bili glavna preporuka za njeno imenovanje na pomenutu funkciju, čeka težak zadatak da uspješno nastavi rad koji je obavljala Panićka.

Snježana Katanić je rođena 28.3.1978. godine u Gračanici. Srednju medicinsku školu je završila u Doboju 1996. godine, nakon čega počinje sa radom u dobojskoj Bolnici 1998. godine kao medicinska sestra u Službi tadašnje neuropsihijatrije, potom i Službe za hirurgiju gdje se zadržala do 10.9.2013. godine.

Završila je Visoku medicinsku školu sa stručnim nazivom „Diplomirani medicinar zdravstvene njege“.

Pored pomenutog rada u Službama neuropsihijatrije i hirurgije, radila je i poslove glavnog tehničara Odjeljenja hirurških grana, glavne sestre u Službi za ginekologiju, glavne sestre Covid Odjeljenja, te poslove odgovornog lica šifriranja DTS slučajeva koji su po organizaciji pripadali Odjeljenju hirurških grana.

Rad i predanost istom, na svim pomenutim poslovima i odjeljenjima, te prikupljeno bogato iskustvo, su garant da je Snježana Katanić kvalitetan i pravi izbor za mjesto glavne sestre naše Ustanove, te joj ovom prilikom želimo uspjeh u daljem radu i novim poslovnim izazovima.