SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Dana 24.9.2021. godine u 23 časa došlo je do požara u Službi za hirurgiju, Odjek za endoskopsku hirurgiju u JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj.

25 septembar 2021.

SLUŽBA ZA HIRURGIJU - USPJEŠNO IZVRŠENA PRVA OPERACIJA TEP METODOM

Dana 15.09.2021. u Službi hirurgije JZU Bolnica “Sveti apostol Luka” Doboj po prvi put je urađena laparoskopska operacija preponske kile – TEP metodom (Totalna ekstraperitonealna plastika). Prema riječima Prim. dr Zorana Matkovića, hirurga koji je izveo operativni zahvat, radi se o operaciji tokom koje se ne ulazi u trbušnu duplju već se mrežica postavlja na samom ishodištu kile. Prednost ove vrste operacija je u tome što je manja trauma tkiva – nema klasičnog reza, manji je bol, brži je oporavak pacijenta. Ostale prednosti su te što se može uraditi obostrana kila, zatim vrlo elegantno i efikasno recidiv kile, a takođe je lakši pristup kod gojaznih pacijenata.

19 septembar 2021.

MINISTAR ŠERANIĆ ZADOVOLJAN DINAMIKOM RADOVA NA IZGRADNJI NOVE DOBOJSKE BOLNICE

Danas je ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Alen Šeranić obišao gradilište na kojem “niče” nova dobojska Bolnica. Tom prilikom tim izvođača radova i direktor JZU Bolnica “Sveti apostol Luka” Doboj Mladen Gajić su ministra Šeranića upoznali sa trenutnom dinamikom radova na pomenutom objektu.

17 septembar 2021.

OBAVJEŠTENJE : INFORMACIJE O HOSPITALIZOVANIM PACIJENTIMA NA COVID ODJELJENjU

Sve informacije o hospitalizovanim pacijentima na COVID odjeljenju JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj možete dobiti svakim radnim danom od 07 – 15 sati pozivom na brojeve telefona : +387 53 / 241 – 022 COVID Infektivno - lokal 132 +387 66 / 773 – 084

16 septembar 2021.

VAKCINACIJA NEMA ALTERNATIVU

S obzirom na kontinuirano povećanje hospitalizovanih pacijenata u našoj Ustanovi, oboljelih od kovida – 19 u poslednjih mjesec dana, postoji bojazan da bi ovaj talas pandemije po stopi oboljevanja i popunjenosti bolničkih kapaciteta mogao biti kao prethodni pa čak i teži, imajući u vidu nisku stopu vakcinacije među stanovništvom.

15 septembar 2021.

USPJEŠNO URAĐENA PRVA OPERACIJA UZ UPOTREBU SAMOFIKSIRAJUĆIH MREŽICA (ProGrip Mesh Technology, Covidien)

U Službi za hirurgiju, JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj, 1. septembra 2021. godine je urađena prva operacija preponske kile sa postavljanjem samofiksirajuće mrežice. Radi se o savremenoj mrežici (ProGrip Mesh Technology, Covidien) koja je tako dizajnirana da je postavljanje kraće a samim tim i operacija.

02 septembar 2021.

SLUŽBA ZA PULMOLOGIJU DOBILA NOVOG SPECIJALISTU

Uspješno okončana specijalizacija dr Željane Panić bio je povod za njen današnji prijem kod direktora JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj Mladena Gajića, čime je nastavljena praksa da novi specijalisti imaju priliku da direktora naše Ustanove bliže upoznaju sa samim tokom završene specijalizacije te planovima za dalje usavršavanje. Pored direktora dobojske Bolnice prijemu dr Panić je bio prisutan i zamjenik direktora Bolnice dr Siniša Marić.

12 avgust 2021.

NALAZI PCR TESTIRANJA SA QR KODOM

Obavještavamo građane da će od 20.07.2021. godine JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj izdavati nalaze PCR testiranja na novi korona virus SARS CoV - 2 sa QR kodom.

20 juli 2021.

PROGRAM „E-BEBE“ USPJEŠNO PUŠTEN U RAD

Povodom promocije i puštanja u rad informacionog sistema „eBeba“, danas je JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj posjetio ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević.

23 juni 2021.

IZGRADNJA NOVE BOLNICE U DOBOJU IDE PREDVIĐENOM DINAMIKOM

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je danas nakon sastanka sa gradonačelnikom Doboja Borisom Jerinićem, obišao gradilište na kojem se izvode radovi na izgradnji nove Bolnice u Doboju.

14 juni 2021.