Izgradnja novog objekta dobojske bolnice teče planiranom dinamikom, zaključak je nakon današnje posjete ambasadora Kine u BiH Ji Pinga gradilištu na kojem “niče” nova bolnica u Doboju.

Na gradilištu svakodnevno radi 150 radnika. U toku su građevinsko - zanatski radovi, završava se spoljašnja hidrantska mreža i kanalizacija. Preostalo je da se završe fasaderski i radovi na vanjskom uređenju.

Plan je da izgradnja bude završena do kraja godine. Nakon toga ugovorom je predviđen rok od šest mjeseci da se pređe u novi objekat. Veći prostor i bolja oprema, znatno će olakšati rad zaposlenim.

Pored postojećih, u novom objektu pružaće se i usluge zbog kojih su pacijenti do sada bili upućivani u Univerzitetski klinički centar u Banjaluci.

Značajno će biti povećan broj kreveta za intenzivno liječenje, biće izgrađen jedan u potpunosti novi hirurški blok sa pet hirurških sala, jednom u urgentnom centru i još dvije na odjeljenju za ginekologiju - naveo je dr Siniša Marić, zamjenik direktora Bolnica "Sveti apostol Luka" Doboj.

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić rekao je da će po izgradnji dobojska bolnica biti među najmodernijim zdravstvenim objektima, na ponos Doboja i Republike Srpske.

Ambasador Kine u BiH Ji Ping nije krio zadovoljstvo viđenom dinamikom radova na samom gradilištu, te je izrazio svoje zadovoljstvo činjenicom što je izvođač radova, kineska kompanija, uspjela da otkloni sve poteškoće izazvane pandemijom virusa korona.

Posebno je naveo poteškoće kao što su nedostatak ljudskih resursa i povećanje cijena građevisnkog materijala.

Vrijednost projekta je 103 miliona KM. Dobojska bolnica zdravstvene usluge pruža za više od 200.000 osiguranika iz cijele dobojske regije.