OBAVJEŠTENJE : OBAVEZNO NARUČIVANJE PREGLEDA TELEFONSKIM PUTEM

Obavještavamo građane da je zbog trenutne epidemiološke situacije na području Grada Doboja, i dalje neophodno naručivanje pregleda pacijenata u JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj. Napominjemo da se isto ne odnosi na hitne slučajeve koji će biti zbrinuti odmah.

29 maj 2020.

Zdravstveni sistem Srpske ojačaće 368 ljekara specijalista

Zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj u ovoj godini odobreno je 368 specijalizacija i 36 supspecijalizacija, zahvaljujući kojima će mladim ljekarima biti omogućeno stručno usavršavanje u mnogim oblastima, od ginekologije, anestezilogije, infektologije, pedijatrije, interne i urgentne medicine, pulmologije, do kardiologije i kardiohirurgije.

26 maj 2020.

INICIJATIVA ZA PRIZNAVANJE SPECIJALIZANTSKOG STAŽA

Direktor Bolnice Doboj, Mladen Gajić, danas je boravio u Banjaluci, gdje se sastao sa dekanom Medicinskog fakulteta Prof. dr Rankom Škrbićem.

26 maj 2020.

PREZENTACIJA “MOBILNOG SISTEMA ZA SCANNING”

Danas je u prostorijama “MBA Steel” d.o.o. iz Doboja održana prezentacija prototipa mobilnog tehničkog sistema za scanning, koji je namjenjen za kontrolu lica koja ulaze u razne objekte (javne ustanove, bolnice, preduzeća i sl.), kojim bi upravljao operater iz kontrolnog centra.

22 maj 2020.

IZVRŠENA PRIMOPREDAJA SANITETSKIH VOZILA

Danas je u prostorijama “EFT – Rudnik i Termoelektrana Stanari” upriličena primopredaja sanitetskih vozila koja je pomenuta kompanija donirala javnim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj.

22 maj 2020.

ODRŽAN NOVI SASTANAK SA IZVOĐAČIMA RADOVA NOVE BOLNICE

Sastanak na temu „ Projektovanje, izgradnja i opremanje nove JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj“, održan je danas u prostorijama Skupštine Grada Doboja. Sastanku su prisustvovali Tim za implementaciju projekta, Tim za nadzor i Tim izvođača radova „China Sinopharm International Corporation“.

19 maj 2020.

DONIRANA DVA KLINIČKA RESPIRATORA NAŠOJ USTANOVI

Vlada Republike Srpske dodjelila je dva klinička respiratora JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj. Respiratori su još jedan dio programa pomoći Vlade Republike Srpske, u vidu medicinskih sredstava i medicinske opreme, bolnicama širom Republike Srpske u borbi sa pandemijom korona virusa COVID-19.

08 maj 2020.

USPJEŠNO OKONČAN SASTANAK KOMISIJE MINISTARSTVA I MENADŽMENTA BOLNICE

Danas su u skladu sa Rješenjem Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, našu Ustanovu posjetili predstavnici Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i Inspektorata Republike Srpske.

08 maj 2020.

VDH Security donirao vizire JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj

Agencija za fizičko i tehničko obezbjeđenje lica i imovine VDH Security koje je smješteno u Banjaluci, doniralo je 400 vizira našoj Ustanovi. Donirane vizire u ime naše Ustanove je preuzeo direktor Mladen Gajić.

07 maj 2020.

DONACIJA VLADE REPUBLIKE SRPSKE BOLNICI DOBOJ

Vlada Republike Srpske donirala je veliku količinu lične zaštitne opreme JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj. Donacija se sastoji od velikog broja rukavica, maski, odijela, naočala, vizira, beskontaktnih toplomjera. Uz ličnu zaštitnu opremu našoj Ustanovi su donirane značajne količine sredstava za dezinfekciju.

05 maj 2020.