TRANSFUZIJA KRVI – MEDICINSKA ŠKOLA

JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj u saradnji sa „Zavodom za transfuzijsku medicinu Republike Srpske“ donijela je odluku da se prikupljanje krvi izmjesti iz kruga Bolnice, tj. da se vrši u prostorijama Medicinske škole u Doboju. Danas su direktor naše ustanove Mladen Gajić i Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić pozvali sve građane koji su zdravi i voljni da dođu da daju krv i da na taj način nekome pomognu.

30 mart 2020.

TRIJAŽNI CENTAR BOLNICE DOBOJ

Da JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ na čelu sa direktorom Mladenom Gajićem i saradnicima poduzima sve moguće mjere da se stavi pod kontrolu pandemija Korona virusa, uz dogovor i saglasnost Načelnika odjeljenja, donesena je još jedna od mjera sigurnosti kako pacijenata, tako i samog medicinskog osoblja. Oformljen je tim za trijažu na čelu sa prim. dr Radivojem Katanićem.

26 mart 2020.

ODRŽANA SJEDNICA GRADSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Juče je održana sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije u prostorijama Gradske uprave gdje je Gradonačelnik Boris Jerinić razmatrao trenutnu epidemiološku situaciju na području grada Doboja, sa predstavnicima zdravstvenih ustanova iz našeg grada.

25 mart 2020.

RADNI SASTANAK UPRAVE SA DOKTORIMA I NAČELNICIMA ODJELJENJA

Na random sastanku održanom 22.03.2020. godine u prostorijama naše Ustanove direktor JZU Bolnica “Sveti apostol Luka” Doboj Mladen Gajić se sastao sa doktorima i načelnicima odjeljenja, gdje je razmatrana trenutna epidemiološka situacija u našoj Ustanovi.

23 mart 2020.

SASTANAK SA GRADONAČELNIKOM GRADA DOBOJ O NABAVCI APARATA I SPREMNOSTI BOLNICE

Direktor JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj Mladen Gajić se sastao danas sa Gradonačelnikom Grada Doboj Borisom Jerinićem, gdje je upoznao Gradonačelnika o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u našoj Ustanovi.

19 mart 2020.

ČIŠĆENJE SAOBRAĆAJNICA I DEZINFEKCIJA OBJEKATA U KRUGU BOLNICE

U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom u svijetu, a tako i kod nas, JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj sprovodi preventivne mjere kako bi u našoj Ustanovi higijenske uslove podigli na što veći nivo i na taj način smanjili mogućnost širenja virusnih infekcija koje su aktivne u ovom periodu.

18 mart 2020.

OBAVJEŠTENJE : OBUSTAVA ELEKTIVNOG HIRURŠKOG PROGRAMA

S obzirom na aktuelnu situaciju vezano za proglašenje pandemije zbog pojave Korona virusa (COVID – 19) obavještavamo građane da se obustavlja elektivni (redovan) hirurški program.

17 mart 2020.

INFORMACIJE I UPUTE ZA GRAĐANE O KORONA VIRUSU

Kоrоnа virusi su vеlikа pоrоdicа virusа, оd kојih nеki mоgu uzrоkоvаti bоlеst kоd ljudi, а drugi cirkulišu mеđu živоtinjаmа. Kоrоnа virusi su nаzvаni pо krоšnjаmа kоје su kао krunе nа njihоvој pоvršini. Kоrоnа virusi kоd ljudi su prvi put idеntifikоvаni srеdinоm 1960-ih. Pоnеkаd sе kоrоnа virusi kојi inficirајu živоtinjе mоgu izmiјеniti i zаrаziti ljudе i pоstаti nоvi kоrоnа virus, kојi mоžе izаzvаti infеkciје kоd ljudi.

16 mart 2020.

Bolnica Doboj bogatija za još jednog specijalistu ginekologije i akušerstva

Bolnica Doboj dobila je još jednog mladog i perspektivnog specijalistu ginekologije i akušerstva. Naime, svoju specijalizaciju je uspješno okončao dr Đuro Kuprešak, koji je jedan od mladih kadrova koji je voljan da se usavršava i stiče nova znanja i vještine o naprednim operativnim procedurama iz oblasti ginekologije.

06 mart 2020.

Izložba radova pacijenata

Povodom 8. marta Služba za psihijatriju je organizovala kupoprodajnu izložbu predmeta koji su produkt rada radno-okupacione terapije.

05 mart 2020.