Danas su JZU Bolnica “Sveti apostol Luka” Doboj posjetili Ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Alen Šeranić te predstavnici Univerzitetskog kliničkog centra Banja Luka prof. dr Peđa Kovačević i dr Biljana Zlojutro. Pored direktora naše Ustanove Mladena Gajića i zamjenika direktora dr Siniše Marića, Ministra Šeranića kao i delegaciju Univerzitetskog kliničkog centra Banja Luka je dočekao i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

Nakon kraćeg sastanka u kabinetu direktora gdje su gosti upoznati sa trenutnom epidemiološkom situacijom i kapacitetima naše Ustanove uslijedio je obilazak nove Jedinice za intenzivnu njegu za COVID pozitivne pacijente.

Naime, na inicijativu prof. dr Peđe Kovačevića i realizaciju uprave JZU Bolnica “Sveti apostol Luka” Doboj kao i uz podršku resornog ministarstva uspješno je realizovan ovaj veoma vrijedan projekat koji omogućava najtežim pacijentima zaraženim korona virusom da se liječe na najkvalitetniji mogući način gdje su zadovoljene tri karike bitne za kvalitetan radni proces kadar,prostor i oprema.

Nakon obilaska novoformirane Jedinice za intenzivnu njegu za COVID pozitivne pacijente čiji je kapacitet 14 kreveta, direktor Bolnice Doboj Mladen Gajić je u obraćanju prisutnim medijima poželio dobrodošlicu Ministru zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Alenu Šeraniću, predstavnicima UKC Banja Luka prof. dr Peđi Kovačeviću i dr Biljani Zlojutro kao i gradonačelniku Borisu Jeriniću.

Danas smo prezentovali projekat koji već par mjeseci sprovodimo sa kolegama i uz podršku Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, kroz koji je obuku do sada prošlo šest ljekara i 12 medicinskih sestara/tehničara Bolnice Doboj. Na taj način je obezbjeđen stručan kadar za novu Jedinicu intenzivne njege za COVID pozitivne pacijente, dodao je on.

Direktor Gajić se zahvalio Vladi Republike Srpske na obezbjeđenim sredstvima iz Kompenzacionog fonda u iznosu od 292 500 KM koja će biti iskorištena za proširenje kiseoničke mreže u našoj Ustanovi. Napomenuo je i to da je uz pomoć Grada Doboja već izgrađena jedna kiseonička stanica i razvedena mreža u većem dijelu zgrade gdje su prvobitno liječeni COVID pozitivni pacijenti i da je vrijednost tih radova iznosila 162 000 KM.

Nakon direktora Gajića, prisutnim medijima se obratio prof. dr Peđa Kovačević i tom prilikom je pohvalio zalaganje, trud i rad menadžmenta Bolnice Doboj kao i medicinskog osoblja te napomenuo kako je kapacitet od 14 kreveta u novoj Jedinici za intenzivnu njegu COVID pozitivnih pacijenata zadovoljavajući. Pohvalio je i ljekare i medicinsko osoblje koje je prošlo obuku za rad i zbrinjavanje najtežih pacijenata u Univerzitetskom kliničkom centru te naveo da su adekvatno pripremljeni za rad sa takvim pacijentima.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Alen Šeranić je pohvalio uspješan projekat i saradnju Bolnice Doboj i Univerzitetskog kliničkog centra i dodao da je to pravi način na koji saradnjom svih medicinskih Ustanova možemo bolje i efikasnije da se nosimo sa trenutnom pogoršanom epidemiološkom situacijom.

Na kraju se i gradonačelnik Grada Doboja Boris Jerinić zahvalio medicinskom osoblju naše Ustanove na bezpoštednom zalaganju i trudu u borbi sa korona virusom, i napomenuo da je gradska vlast uvijek tu na raspolaganju direktoru Gajiću i Bolnici u Doboju da pomogne na bilo koji mogući način kako bi građani dobojske regije imali najbolju moguću zdravstvenu njegu kao i do sada.