Danas je JZU Bolnica “Sveti apostol Luka” Doboj posjetio Ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske, Alen Šeranić. Povod posjete ministra Šeranića je bilo svečano puštanje u rad laboratorije za molekularnu dijagnostiku u Službi za mikrobiologiju, koja će omogućiti vršenje PCR dijagnostike za otkrivanje virusne infekcije COVID 19.

Uprava naše Ustanove na čelu sa direktorom Mladenom Gajićem je učinila maksimalan napor kako bi se ova moderno opremljena laboratorija što prije pustila u rad. Za nabavku aparata i opremanje laboratorije utrošeno je 333 659 KM donatorskih sredstava koja su prvobitno bila namjenjena za nabavku respiratora za našu Ustanovu. S obzirom da je sredstvima Vlade Republike Srpske i drugih donatora kupljeno 19 respiratora, ostala sredstva su preusmjerena na nabavku opreme za ovu moderno opremljenu laboratoriju. Uz sredstva donirana od rukovodstva Grada Doboja na čelu sa gradonačelnikom Borisom Jerinićem, tu su još značajne donacije od opštine Stanari, kompanije EFT Rudnik i Termoelektrana “Stanari”, Srpske pravoslavne crkve, kao i privrednika opštine Teslić.

Pored ministra Šeranića, današnjem otvaranju laboratorije za molekularnu dijagnostiku su prisustvovali gradonačelnik Grada Doboja Boris Jerinić, te poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Obren Petrović i Sanja Vulić.

U ime JZU Bolnica “Sveti apostol Luka” Doboj goste su uz direktora Gajića, dočekali zamjenik direktora Bolnice dr Siniša Marić, pomoćnik direktora za medicinska pitanja – hirurške grane dr Aleksandar Subotić, te načelnici Službi za infektologiju i mikrobiologiju dr Svjetlana Adžić i dr Milica Šarčević.