POSJETA MINISTRA ZDRAVLJA I SOCIJALNE ZAŠTITE REPUBLIKE SRPSKE NAŠOJ USTANOVI

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić posjetio je JZU Bolnica “Sveti apostol Luka” Doboj i tom prilikom se sastao sa direktorom naše Ustanove Mladenom Gajićem i gradonačelnikom Doboja Borisom Jerinićem. Sastanku su prisustvovali i rukovodioci domova zdravlja u Doboju i Derventi, i predstavnici Regionalnog centra Doboj Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

05 maj 2020.

USPJEŠNO OKONČANA EKOLOŠKA AKCIJA ČIŠĆENJE REZERVOARA

JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj je u skladu sa ekološkim standardima i Zakonom o zaštiti životne sredine (Službeni glasnik Republike Srpske, broj 71/12), obavila proces čišćenja i ispumpavanja ostataka mazutnog mulja iz rezervoara.

04 maj 2020.

REAKCIJA NA TEKST NTV PATRIA DOBOJ

Uvaženi, Krajnje je neodgovorno da se Vi stavljate u ulogu doktora, epidemiologa, infektologa, te da licitirate o načinu i provođenju procedura. Prvo želimo naglasiti da je menadžment JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ od početka pandemije uradio sve u skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja i Socijalne zaštite Republike Srpske, Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije.

30 april 2020.

DONIRANI VIZIRI ZA NAŠE MEDICINSKO OSOBLJE OD PREDSTAVNIKA AMERIČKOG KUTKA

Danas su JZU Bolnica “Sveti apostol Luka” Doboj posjetili predstavnici dobojskog “Američkog kutka” i tom prilikom našoj Ustanovi donirali 70 vizira, koji će biti od velike pomoći medicinskom osoblju u radu sa zaraženim pacijentima, ali i sa onima koji su suspektni na korona virus COVID -19.

29 april 2020.

Donacija „Violeta“ d.o.o. Grude za JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj

Još jedna vrijedna donacija stigla je u našu Ustanovu. Naime, riječ je o donaciji u vidu lične zaštitne opreme koju je naša Ustanova dobila od predstavnika „Violeta“ d.o.o. Grude.

24 april 2020.

DONACIJA MIKROKREDITNE FONDACIJE „PARTNER“

Ispred „Partner“ Mikrokreditne fondacije, našoj Ustanovi je donirana Termalna kamera za brzu provjeru stanja pacijenta. Doniranu Termalnu kameru, direktoru JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj Mladenu Gajiću, je uručio rukovodilac MKF „Partner“ org. dijela Doboj, gospodin Nermin Čvorić

22 april 2020.

SVEŠTENICI ARHIJEREJSKOG NAMJESNIŠTVA DOBOJSKOG DARIVALI JAJA ZA VASKRS

Tradicionalno darivanje jaja za Vaskrs predstavnika Srpske pravoslavne crkve, arhijerejskog namjesništva dobojskog zbog trenutne epidemiološke situacije nije bilo moguće da se obavi kao predhodnih godina. Tradicija je nalagala da predstavnici Srpske pravoslavne crkve posjete pacijente u našoj Ustanovi i podjele im vaskršnja jaja.

19 april 2020.

MIKROKREDITNO DRUŠTVO “MIKROFIN” DONIRALO LIČNU ZAŠTITNU OPREMU

Prostorije JZU Bolnica “Sveti apostol Luka” Doboj su posjetili predstavnici Mikrokreditnog društva “Mikrofin” i tom prilikom našoj Ustanovi donirali pakete sa ličnom zaštitnom opremom koja će našem medicinskom osoblju biti od velike pomoći u borbi sa korona virusom COVID – 19.

18 april 2020.

I U TEŠKIM TRENUTCIMA SE POZNAJU PRIJATELJI „CHINA SINOPHARM INTERNATIONAL CORPORATION“

Dana 16.04.2020. godine Bolnicu Doboj posjetili su predstavnici „CHINA SINOPHARM INTERNATIONAL CORPORATION“, g. Bruce Yuan – komercijalni menadžer i gđa Olga Trkulja – glavni inženjer-arhitekta.

17 april 2020.

BOLNICA DOBOJ DOBILA MOBILNI RTG APARAT I PRENOSNI ULTRAZVUČNI APARAT

Zahvaljujući donaciji Vlade Republike Srpske i Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj je dobila najsavremeniju medicinsku opremu. Riječ je o donaciji mobilnog RTG aparata i prenosnog ultrazvučnog aparata koji će znatno unaprediti rad naše Ustanove.

17 april 2020.