Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske u saradnji sa organizacijom amputiraca Republike Srpske UDAS, organizovalo je svečanu dodjelu umjetničkih djela zaslužnim pojedincima u borbi protiv korona virusa.

Svečanost je održana danas u prostorijama Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci, gdje je Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić uručio pomenuta umjetnička djela najzaslužnijim pojedincima iz javnih zdravstvenih ustanova i institucija širom Republike Srpske.

Umjetnička djela su rezultat rada deset umjetnika iz Banjaluke, koji su na inicijativu Organizacije UDAS prihvatili učešće u ovoj svečanosti.

Tokom epidemije virusa korona, mnogobrojni zdravstveni, ali i radnici iz drugih sektora dali su nemjerljiv doprinos u borbi sa virusom korona.

Umjetnički radovi su dodjeljeni kao simbol zahvalnosti najzaslužnijim pojedincima i institucijama za ono što su uradili za dobrobit našeg društva.

Odlukom menadžmenta JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj, kao najzaslužnija u borbi protiv korona virusa u našoj Ustanovi određena je dr Svjetlana Adžić, načelnik Službe za infektologiju. Dr Adžić je svojim radom pokazala liderske karakteristike, uspješno organizujući rad službe i kovid odjeljenja u ovom teškom preriodu za našu Ustanovu. Pored toga, ne treba zanemariti činjenicu da je ona jedini specijalista infektologije na dobojskoj regija koja pokriva 200.000 stanovnika.

Pored dobitnice nagrade, svečanosti je prisustvovao i direktor Mladen Gajić, koji se u obraćanju zahvalio svima iz resornog Ministarstva, Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske i Medicinskog fakulteta u Banjaluci, koji su čitavo vrijeme bili podrška u radu Bolnice Doboj.