Predstavnici UNDP Bosne i Hercegovine danas su donirali ultrazvučni aparat LOGIQ V2 koji će biti velika pomoć medicinskom osoblju naše Ustanove u ranom dijagnostikovanju virusa #COVID19. Nabavka ultrazvučnog aparata je finansirana sredstvima Norveške vlade.

Direktor JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj Mladen Gajić se zahvalio prije svih srpskom članu Predsjedništva BiH, gospodinu Miloradu Dodiku, na čiju inicijativu je došlo do realizacije ove vrijedne donacije za Službu za ginekologiju i akušerstvo u Bolnici Doboj. Donirani uređaj će pored pomoći u borbi protiv korona virusa, imati veliku primjenu i u druge svrhe.

Predsjedništvo BiH se obratilo Vladi Kraljevine Norveške za pomoć u nabavci medicinske i druge opreme, te danas na osnovu toga dobijamo ultrazvučni aparat LOGIQ V2, proizvođača GE MEDICAL SYSTEM iz Poljske.

Realizacija nabavke i isporuke aparata provedene putem UNDP BiH vrijedna je 35 000 KM.

Moramo napomenuti da naša Ustanova pokriva dobojsku regiju u koju spada Grad Doboj i osam okolnih opština, a gravitira nam oko 200 000 stanovnika ili oko 20 % osiguranika Republike Srpske.

Uz direktora naše Ustanove, preuzimanju vrijedne donacije, prisustvovali su i zamjenik direktora dr Siniša Marić, pomoćnik direktora za medicinska pitanja – hirurške grane dr Aleksandar Subotić, načelnik Službe za ginekologiju i akušerstvo Prim. dr Gordana Sredanović i glavna sestra Bolnice Slobodanka Panić.