Danas je JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj posjetila delegacija Evropske unije na čelu sa ambasadorom Evropske unije u BiH Johannom Sattlerom, i tom prilikom su našoj Ustanovi isporučili medicinsku opremu u vrijednosti od 230 000 KM. Uz predstavnike EU u BiH, isporuci vrijedne medicinske opreme su prisustvovali i gradonačelnik Grada Doboja Boris Jerinić, kao i predstavnici UNDP BiH kroz čiji projekat je i realizovana ova vrijedna donacija.

Ambasadora EU u BiH, gospodina Sattlera, u ime naše Ustanove je dočekao zamjenik direktora Bolnice dr Siniša Marić i tom prilikom se zahvalio ambasadoru i predstavnicima EU kao i UNDP BiH na doniranoj medicinskoj opremi koja će biti na najbolji mogući način iskorištena. Danas su isporučena tri moderna respiratora i jedan portabl ultrazvučni aparat sa tri sonde, te zaštitna oprema kao dio pomoći Evropske unije za BiH. 


Napomenuo je i to da naša Ustanova pokriva dobojsku regiju u koju spada Grad Doboj i osam okolnih opština, gdje gravitira oko 200 000 stanovnika.

Dr Marić se osvrnuo i na trenutnu epidemiološku situaciji u našoj Ustanovi gdje se trenutno na Infektivnom odjeljenju nalazi 15 pacijenata koji su pozitivni na COVID – 19 i jedan suspektni pacijent.