Predstavnici delegacije Europske Unije su danas posjetili našu Ustanovu, i tu priliku iskoristili da našoj Ustanovi doniraju mobilni ultrazvučni uređaj SIEMENS ACUSON NX3 Elite, proizvođača „Siemens Gmbh“ iz Njemačke.

Vrijedna donacija je još jedan u nizu uspješno realizovanih projekata, koji su inicirani na zahtjev Predsjedništva Bosne i Hercegovine, direktno vezanih za pomoć zdravstvenim ustanovama širom Bosne i Hercegovine u nabavci medicinske i druge opreme koja je neophodna u borbi protiv širenja pandemije COVID – 19. Donirana oprema je nabavljena sredstvima EU, i odlukom Vlade Republike Srpske, jedan uređaj je doniran i JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj.

Opet moramo napomenuti činjenicu da je dobojska Bolnica izgrađena po paviljonskom tipu gradnje gdje je bilo potrebno pacijente svakodnevno transportovati iz jedne u drugu zgradu radi raznih snimanja, tako da se uz današnju donaciju mobilnog ultrazvučnog uređaja i ranije doniranog digitalnog mobilnog RTG aparata riješava i taj veliki problem.

Donirani aparat, u ime naše Ustanove, je preuzeo dr Obrad Jović, načelnik Službe za radiologiju, i tom prilikom se zahvalio predstavnicima Evropske Unije na vrijednoj donaciji.