U prostorijama JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj direktor Mladen Gajić održao je radni sastanak sa direktorom JZU „Dom zdravlja“ Doboj Slavkom Kovačevićem, v.d. direktorom JZU „Institut za javno zdravstvo“ Republike Srpske Branislavom Zeljkovićem sa saradnicima.

Tema sastanka je bila razmatranje trenutne epidemiološke situacije na regiji koju pokriva Bolnica Doboj i upoznavanje predstavnika Instituta sa mjerama koje su Dom zdravlja i Bolnica Doboj preduzeli u slučaju pojave korona virusa (COVID-19), tj. koje su prostorne, tehničke i kadrovske mogućnosti obje zdravstvene ustanove.

Takođe, na sastanku se raspravljalo i o proceduralnim pitanjima u odnosima naših Ustanova, mjerama za rano otkrivanje eventualnih slučajeva s ciljem sprječavanja nastanka i širenja bolesti izazvanih novim virusom korona, postupanje sa pacijentima u slučaju uzimanja briseva i njihove laboratorijske analize u Institutu, kao i druga pitanja od značaja za tretman sa pacijentima.

Na radnom sastanku pored direktora, kao dio našeg tima, učestvovali su i Zamjenik direktora dr Siniša Marić i načelnik Službe za infektologiju dr Svjetlana Adžić.