Danas su JZU Bolnica “Sveti apostol Luka” Doboj posjetili stručnjaci iz Rusije. Dio tima iz Rusije su bili epidemiolozi i infektolozi koji su se upoznali sa trenutnom epidemiološkom situacijom u našem gradu, kao i na regiji koju medicinski pokriva naša Ustanova. Ruske stručnjake je pored direktora Bolnice Mladena Gajića, dočekao i Gradonačelnik Boris Jerinić. Nakon sastanka, uslijedio je obilazak cijelog kruga i svih prostorija u našoj Ustanovi kako bi se ruski stručnjaci još detaljnije upoznali sa terenom koji će u narednom periodu biti dezinfikovan po najvišim standardima. Pored Bolnice, ruski stručnjaci će obaviti i dezinfekciju JZU “Dom zdravlja” Doboj.

Ovo je idealna prilika da vidimo na koji način i sa kojim sredstvima dezinfekciju rade vrhunski stručnjaci kao što su članovi ruskog tima, da i mi nešto novo usvojimo i naučimo kako bi bili još bolji, rekao je direktor Mladen Gajić. Dodao je i to da radnici u Bolnici redovno vrše dezinfekciju prostorija kao i saobraćajnica u krugu Bolnice.

Pozvao je građane da i dalje ostanu disciplinovani i da smo svi zajedno na dobrom putu da pobjedimo ovaj opaki virus. Da se poštuju mjere nadležnih koje su propisane, lična zaštitna oprema (maske i rukavice) koja je sada i obavezna, distanca i pojačana lična higijena.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić je pored zahvale na dolasku i pomoći ruskih stručnjaka u vidu dezinfekcije i razmjene iskustava koje Rusija ima sa COVID-19, saopštio i brojke o trenutnoj epidemiološkoj situaciji na teritoriji grada. Dodao je da smo svi zajedno na dobrom putu i još jednom pozvao građane da istraju i budu disciplinovani, jer je to najefikasniji način da izađemo kao pobjednici u borbi sa ovim virusom.