Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj se nastavlja. Nakon radnika naše Ustanove koji su krv darivali u ponedeljak 30. marta, istoj humanoj akciji dan kasnije su se odazvali i službenici Policijske uprave Doboj, a danas su to isto učinili i sveštenici Srpske pravoslavne crkve iz dobojskog namjesništva.

Protojerej Mirko Jokić je prisutnim novinarima rekao da ovo nije prva akcija darivanja krvi kojoj se odazivaju sveštenici, i da se kontinuirano odazivaju na takve humane akcije na inicijativu arhijerejskog namjesnika dobojskog Mirka Nikolića, a prema blagoslovu Njegovog preosveštenstva vladike zvorničko – tuzlanskog Fotija. Sam protojerej Jokić je dobrovoljni davalac već dvadesetak puta i najavio je odazivanje na ovakve akcije i u narednom periodu.

Ispred Službe za transfuziju krvi, spec. transfuziolog dr Tatjana Žigić se zahvalila sveštenicima Srpske pravoslavne crkve na dobrovoljnom davanju krvi, ali se zahvalila i medijima koji takođe svojim izvještavanjem podstiču pojedince i grupe da se odazivaju na ovakve akcije. Dodala je i to da Služba trenutno raspolaže sa dovoljnim količinama ove dragocjene tečnosti.

Još jednom da napomenemo da Služba za transfuziju krvi trenutno obavlja svoje redovne aktivnosti u prostorijama Medicinske škole Doboj.