Dana 24.9.2021. godine u 23 časa došlo je do požara u Službi za hirurgiju, Odjek za endoskopsku hirurgiju u JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj.

U požaru je došlo do povrede jednog pacijenta koji je bio smješten u toj sobi, kao i radnika Službe za obezbjeđenje koji je učestvovao u evakuaciji pacijenta iz požarom zahvaćene sobe.

Povređeni pacijent je u svjesnom stanju prevezen i smješten u odgovarajuću ustanovu specijalizovanu za liječenje opekotina u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci gdje dobija adekvatnu medicinsku pomoć.

Radnik obezbjeđenja koji je učestvovao u gašenju požara i zadobio opekotine, takođe je hospitalizovan u našoj Ustanovi.

Požar koji je izbio u jednoj prostoriji pomenute Službe, uz brzu intervenciju radnika obezbjeđenja, tehničke službe naše Ustanove, kao i pomoć pacijenata koji su bili smješteni na odjeljenju, je brzo ugašen. Moramo napomenuti da je na poziv Vatrogasna služba grada Doboja brzo reagovala i došla na lice mjesta, ali je požar tada već bio lokalizovan tako da nije bilo potrebe za njihovim angažovanjem.

Službe koje su zadužene za sprovođenje uviđaja su odradile svoj dio posla tako da čekamo analizu cijelog događaja da bi tačno znali šta je uzrok požara.

Požar koji se sinoć dogodio nije uticao na rad u našoj Ustanovi, tako da Služba za hirurgiju JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj stoji na usluzi našim građanima kao i do sada. Činjenica da je tokom samog izbijanja požara, bila u toku operacija naše dežurne hirurške ekipe, koja je uspješno okončana, govori u prilog posvećenosti svih radnika naše Ustanove svom poslu, i da su u svakom trenutku na usluzi našim građanima.

Napominjemo da su sve mjere zažtite od požara primjenjene od protivpožarnih aparata, hidrantske mreže i ostalih mjera koje su propisane zakonom.