Današnju posjetu Gradu Doboju, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, je iskoristio i kao priliku da posjeti lokaciju na kojoj se gradi nova Bolnica u Doboju. Tom prilikom je direktor JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj Mladen Gajić, predsjednika Vlade, upoznao sa trenutnom dinamikom radova na izgradnji pomenutog objekta koji je kapitalna investicija kako za Grad Doboj, tako i za cijelu dobojsku regiju.

Pored direktora naše Ustanove Mladena Gajića, gospodina Viškovića su srdačno dočekali i predstavnici „China Sinopharm International Corporation“, sa čije strane je potvrđeno da izgradnja Bolnice teče po planu i da bi predviđeni rok izgradnje mogao biti ispoštovan uz sve poteškoće sa kojima su se suočili uslijed nastanka pandemije korona virusa.

Kineski partneri su još jednom napomenuli da imaju odličnu saradnju sa menadžmentom Bolnice Doboj, kao i sa gradonačelnikom Doboja Borisom Jerinićem što je jedan od razloga za odličnu dinamiku dosadašnjih radova na izgradnji nove Bolnice.

Nakon obilaska gradilišta, direktor Gajić se još jednom, u obraćanju medijima, zahvalio Vladi Republike Srpske na čelu sa predsjednikom Radovanom Viškovićem, te gradonačelniku Borisu Jeriniću i partnerima iz Kine na odličnoj saradnji i podršci koju dobijaju u ovom projektu. Napomenuo je i to da je trenutna dinamika radova zadovoljavajuća, kada se uzme u obzir pandemija korona virusa koja je i dalje u toku.

Nakon direktora Bolnice, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković je dodao i to da se svi planirani infrastrukturni projekti u Doboju odvijaju predviđenom dinamikom i da će biti završeni u zadatim rokovima.