Ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske  Alen Šeranić u petak je posjetio našu ustanovu i sastao se sa menadžmentom bolnice. Sastanku je prethodila i posjeta gradonačelniku grada Doboja Borisu Jeriniću.
Ova posjeta je upriličena radi razmatranja sljedećih koraka ka izgradnji nove bolnice i obilaskom odjeljenja i zaposlenih. Tom prilikom Ministar je rekao da nema prepreka za izgradnju i da se od kineskog partnera čeka njihov program rada koji se prema nekim informacijama očekuje da bude gotov za tri do šest mjeseci, nakon čega se pristupa izgradnji.
Gradonačelnik grada Doboja Boris Jerinić rekao je da se obaveze koje se očekuju od grada Doboja uredno izvršavaju, a da će se pokušati riješiti i kružni tok na putu M17 koji će olakšati sigurniji i brži pristup novoj bolnici.
U projekat izgradnje nove bolnice aktivno su uključeni i zaposleni u ovoj ustanovi po pitanju lokacijskih uslova i saradnje sa gradskom administracijom, rekao ja direktor JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Mladen Gajić.
Novi objekat bolnice imaće prizemlje i 6 spratova, a prostiraće se na površini od 28 000 kvadratnih metara, sa 468 kreveta.