Danas, 14. marta, u našem gradu Doboju, položen je kamen temeljac za izgradnju nove zgrade bolnice. Ovaj čin obavili su predsjedavajući  Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ambasador Kine u BiH Đi Ping, a njemu je prethodio čin potpisivanja ugovora za izgradnju i opremanje nove bolnice od strane ministra zdravlja i socijalne zaštite, Alena Šeranića i direktora kompanije "Chine Sinopfarm International Corporation" gospodina  Li Kana.
Predsjedavajućeg Predsjedništva Milorad Dodik, rekao je da je danas važan dan koji se dugo čekao, čemu svjedoči i veliki broj zvaničnika koji su prisustvovali današnjem događaju, zajedno sa zaposlenima u bolnici i ostalim građanima Doboja. 
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je projekat dobojske bolnice uspjeh i Doboja i Republike Srpske.Ministar zdravlja i socijalne zaštite, Alen Šeranić, reko je da će ovo biti savremena ustanova smještena na jednoj lokaciji koja će pružati kvalitetnu zdravstvenu zaštitu stanovništvu ove regije, u kojoj će se pored ostaloga raditi i na edukaciji, obrazovanju i usavršavanju zdravstvenih radnika u Kini kako bismo imali nove zdravstvene usluge u Srpskoj.
Gradonačelnik Doboja, Boris Jerinić izrazio je zahvalnost za podršku Vladi Republike Srpske i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku za početak realizacije jednog od kapitalnih projekata u ovom gradu.
Novoimenovani v.d. direktora dobojske bolnice Mladen Gajić, rekao je da danas zahvaljujući viziji Milorada Dodika, započet najvažniji projekat za grad Doboj i cijelu dobojsku regiju u domenu zdravstva, s obzirom da je dobojska bolnica po svim parametrima druga zdravstvena ustanova u RS, koja je imala preko 22000 hospitalizovanih pacijenata u prošloj godini. Rekao je da će se uvođenjem novih usluga, od kojih je angio sala na vrhu prioriteta i dobijanjem nove savremene opreme unaprijediti zdrvastvo ove regije i stvoriti preduslov za budući razvoj. Potom se zahvalio svim zaposlenim u bolnici koji su svojim pregalačkim radom podigli ugled ove zdravstvene ustanove i što su zajedno sa upravom radili na projektu za izgradnju nove zgrade bolnice.
Za kraj je poželio da nova bolnica bude na usluzi svim građanima dobojske regije i Republike Srpske, da bude na ponos svim zaposlenim i da bude na čast onima koji su je osmislili, organizovali i koji će je izgraditi.
Nova bolnica kapaciteta  468 kreveta i oko 28000 kvadratnih metara, očekuje se za 36 mjeseci po principu „ključ u ruke“. S obzirom  da opslužuje oko 220000 stanovnika, s punim pravom opravdava projekat  u skladu sa evropskim standardima u kojem su zadovoljeni svi zahtjevi moderne zdravstvene ustanove..