Da je veza između JZU Bolnica “Sveti apostol Luka” Doboj i “China Sinopharm International Corporation” na mnogo višem nivou od samo poslovnog, svjedoći još jedna u nizu akcija pomenute kompanije iz bratske Kine.

Naime, danas su naši prijatelji, a onda i poslovni partneri kada je u pitanju izgradnja nove Bolnice u Doboju, uz podršku Ambasade Narodne Republike Kine u BiH donirali veliku količinu lične zaštitne opreme našoj Ustanovi. Riječ je o donaciji veće količine jednokratnih medicinskih maski, zaštitnih odijela te zaštitnih maski za lice. Vrijednost donacije je 11 000 eura.

Donaciju je u ime naše Ustanove primio direktor Mladen Gajić koji je tom prilikom izrazio duboku zahvalnost partnerima iz Kine na doniranoj zaštitnoj opremi koja će biti od velike pomoći samom medicinskom osoblju, koje nije imuno na korona virus kao i svi ostali ljudi širom svijeta. Dodao je i to da je od početka pandemije korona virusa u JZU Bolnica “Sveti apostol Luka” Doboj bilo zaraženo 165 medicinskih radnika. Ono što je za pohvalu jeste činjenica da je posle oporavka većina tih radnika upravo nastavilo svoj rad u COVID odjeljenjima dobojske Bolnice na svoju inicijativu kako bi pomogli našim pacijentima koji su bili hospitalizovani uslijed zaraze istim.

Ceremoniji primopredaje donacije su, pored predstavnika “Sinopharm” kompanije i direktora naše Ustanove Mladena Gajića, prisustvovali i Ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Alen Šeranić, te Savjetnik za ekonomska pitanja u Ambasadi Narodne Republike Kine u BiH gospodin Xie Yu.

Ministar Šeranić se takođe zahvalio prijateljima iz Kine na donaciji i napomenuo da partnerstvo i prijateljstvo koje funkcioniše kroz primjer projekta u Doboju je nešto što nam daje za parvo da možemo računati jedni na druge i u teškim trenutcima kakvi su sada tokom ove pandemije.

Moramo napomenuti da radovi na izgradnji nove Bolnice u Doboju teku planiranom dinamikom. Sam projekat izgradnje se sastoji od tri faze. Prva faza je projektovanje, druga faza je faza izgradnje nove Bolnice, koja je trenutno u toku, dok je treća faza opremanje.