Uslijed kontinuiranog rasta broja hospitalizovanih pacijenata pozitivnih na korona virus, danas je u prostorijama JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj održan hitan sastanak kriznog štaba, na kojem su pored direktora Bolnice Mladena Gajića i zamjenika direktora dr Siniše Marića bili prisutni članovi kriznog štaba naše Ustanove.

Samo u poslednjih 5 dana hospitalizovano je 66 pacijenata na Kovid infektivno odjeljenje, što je popunilo pomenuto odjeljenje gdje se trenutno nalazi 113 pacijenata. Pun kapacitet hospitalizovanih dostigla je i Jedinici za intenzivnu njegu gdje se trenutno nalazi 14 pacijenata.

Uzevši u obzir sve pomenute brojke i tendenciju rasta kovid pozitivnih pacijenata koji bivaju hospitalizovani, krizni štab je odlučio da, pored Kovid urologije koja je protekle sedmice primila prve pacijente, ponovo formira odjeljenje Kovid neurologija koje se odmah stavlja na raspolaganje osoblju naše Ustanove za prijem novih pacijenata pozitivnih na korona virus.

Uzimajući u obzir nepovoljnu epidemiološku situaciju pozivamo sve građane dobojske regije da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera nadležnih organa kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze virusom korona.