Juče je održana sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije u prostorijama Gradske uprave gdje je Gradonačelnik Boris Jerinić razmatrao trenutnu epidemiološku situaciju na području grada Doboja, sa predstavnicima zdravstvenih ustanova iz našeg grada. Ispred JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj na sjednici su bili prisutni Direktor naše Ustanove Mladen Gajić, Zamjenik direktora dr Siniša Marić i Pomoćnik direktora za medicinska pitanja – hirurške grane dr Aleksandar Subotić. Svi prisutni su se složili da je trenutna situacija na području grada Doboja još uvijek zadovoljavajuća.

Pored trenutne epidemiološke situacije, tema sjednice je bila nabavka 7 respiratora koju naša Ustanova realizuje uz veliku pomoć Gradske uprave. Treba spomenuti i to da su predstavnici Srpske pravoslavne crkve obezbjedili sredstva za nabavku jednog respiratora.

Gradonačelnik se posle sjednice zahvalio savjesnim građanima koji poštuju sve preporuke nadležnih organa, i apelovao na sve one koji ne poštuju naredbe Graskog štaba i naredbe Republičkog štaba za vanredne situacije da će biti sankcionisani u skladu sa propisima Vlade Republike Srpske. On je posebno pohvalio zaposlene u JZU „Dom zdravlja“ Doboj kao i zaposlene u našoj Ustanovi na pokazanoj spremnosti i odgovornosti u borbi sa ovom pandemijom Korona virusa.

Direktor naše Ustanove Mladen Gajić se zahvalio Gradonačelniku za podršku u nabavci 30 kiseoničkih glava, i naveo i to „ Da se nada da će sve barijere u transportu biti prevaziđene i da će u Bolnicu uskoro biti dopremljeni respiratori i aparat za testiranje na Korona virus.“ Napomenuo je i „ Da je Bolnica oformila trijažni centar kroz koji prolaze svi pacijenti a sve to u cilju zaštite medicinskih radnika.“

Pomoćnik direktora JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj dr Siniša Marić je dodao „ Da je Bolnica reorganizovala način rada, oformila timove za rad i na taj način preventivno djeluje i „čuva“ zdravstvene radnike od eventualne zaraze. Apelujem na sve domove zdravlja sa regije da slijede primjer JZU „Dom zdravlja“ Doboj u odnosu sa pacijentima i poštovanju protokola.“