Danas je u kabinetu direktora održan radni sastanak na temu gradnje nove bolnice. Sastanku su, pored direktora bolnice doc. dr Milorada Živkovića prisustvovali ministar zdravlja i socijalne zaštite, dr Dragan Bogdanić i gradonačelnik grada Doboja, Obren Patrović.
Ovom prilikom ministar Bogdanić je izjavio da je današnji sastanak održan povodom potpisivanja ugovora za izgradnju nove bolnice, koji bi kako se nada trebao biti uskoro potpisan, jer su prošli svi žalbeni rokovi. Naveo je i da je vremenski period gradnje predviđen na 3 godine, da se nova bolnica prostire na 28000 kvadratnih metara bruto površine, a da je vrijednost projekta 88,5 miliona KM. Dodao je da će ova bolnica biti najmodernija s obzirom da će biti posljednja u nizu izgrađenih, što svakako građani dobojske regije i zaslužuju s obzirom da je ovo, poslije UKC Banja Luka, najveća bolnica u Republici Srpskoj.
Gradonačelnik grada Doboja, Obren Petrović je rekao da je grad Doboj obezbijedio lokaciju i sve potrebne dokumente za početak gradnje, kao i da će učiniti sve što je u njegovoj nadležnosti da se sa izgradnjom nove bolnice počne što prije.
Direktor bolnice doc. dr Milorad Živković rekao je da je ministar Bogdanić danas u dobojsku bolnicu donio vrlo važnu vijest, a to je da je završena žalba po tenderu i da je izabran izvođač, nakon čega se očekuje početak gradnje, ukoliko izvođač radova bude spreman, jer je bolnica kao i grad Doboj, svakako spremna za postavljanje kamena temeljca. Dodao je da novu bolnicu željno iščekuju svi radnici zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi, kao i osiguranici dobojske regije i da je ovo najveći poslijeratni projekat u gradu Doboju.