Nakon što je potpisan memorandum o razumijevanju na realizaciji projekta „Modernizacija grijanja" u JZU Bolnica "Sveti apostol Luka“, u aprilu ove godine, danas je 19.07.2018.godine održan i prvi sastanak povodom daljih aktivnosti na radovima i realizaciji Projekta. Sastanku je prisustvovao ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske, Dragan Bogdanić, predstavnici Češke ambasade i Češke razvojne agencije, predstavnici UNDP-a, direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, Srđan Todorović, direktor Bolnice Milorad Živković sa saradnicima, kao i predstavnici izvođača radova.
Direktor Bolnice rekao je da će ovaj Projekat, čija je vrijednost oko milion KM, pomoći da se na godišnjem nivou uštedi skoro 100 000 KM, sa naznakom da je ovaj sistem grijanja ekološki čistiji i prihvatljiviji. Dodao je da bez obzira na gradnju nove bolnice, ovaj sistem grijanja ostaje na upotrebu drugima, koji budu koristili sadašnje objekte Bolnice. Direktor je takođe upoznao sve učesnike sastanka da je raspisan tender, da su najpovoljniji izvođači izabrani, da je ugovor potpisan, te da je rok mjesec dana da se izadje sa predpripremnim radovima.
Ministar, Dragan Bogdanić pozdravio je početak realizacije ovog projekta i iskazao zahvalnost Češkoj Republici na izdvojenim sredstvima za modernizaciju grijanja, čime su pomogli poboljšanje zdravstvenog sektora, tako što će se novac koji je do sada izdvajan za grijanje moći usmjeriti za nabavku određene medicinske opreme i lijekova.
Srđan Todorović, direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost, koji sufinansira ovaj Projekat, rekao je da najbližu saradnju, kada je u pitanju energetska efikasnost, imaju sa UNDP-om, te da je ovaj Projekat zajednički iniciran. Dodao je da će Fond obezbijediti sredstva Bolnici kako bi u punom kapacitetu učestvovala u Projektu, u smislu da ispuni svoje obaveze u skladu sa dogovorom sa Češkom razvojnom agencijom.
Štepan Šantruček, predstavnik Češke razvojne agencije koji je zadužen za koordinaciju projekta u Bosni i Hercegovini došao je u delegaciji sa predstavnicima Češke ambasade i stručnim saradnicima i upoznao učesnike sastanka sa daljim koracima u realizaciji projekta. Naveo je da je završena projektna dokumntacija kao i tender za izvođača radova. 
Prije današnjeg, prvog, sastanka cijelog projektnog tima, predstavnici Češke razvojne agencije u Bolnici su obavili niz tehničkih sastanaka gdje je razgovarano o dinamici projekta, vremenskom rasporedu i prioritetima. Kompletna delegacija je obišla mjesto postavljanja novih kotlova i time završila današnji sastanak, na kome je zaključeno da će grejna sezona 2019 -2020. biti u potpunosti na novom sistemu grijanja.