JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ danas je obilježila krsnu slavu, Svetog apostola i jevanđelistu Luku.
Nakon polaganja cvijeća i paljenja svijeća žrtvama otadžbinskog rata koji su bili radnici bolnice, u bolničkom restoranu dočekani su gosti.
Nakon osveštavanja slavskog kolača upriličena je svečanost kojoj su prisustvovali poslanik u Predstavničkom domu Bosne i Hercegovine Obren Petrović, gradonačelnik grada Doboja Boris Jerinić, predsjednica Skupštine grada Doboja Sanja Vulić, te direktori javnih preduzeća, poslovni partneri, načelnici službi i ostali zaposleni u JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“.
Domaćin i v.d. direktora Bolnice Mladen Gajić, čestitao je slavu svim radnicima bolnice. Dodao je da je ova godina bila veoma značajna jer je u martu položen kamen temeljac za izgradnju nove bolnice, a da se od naredne godine očekuje početak građevinskih radova. Takođe se zahvalio gospodinu Obrenu Petroviću i Borisu Jeriniću na političkom zalaganju za poboljšanje poslovanja naše ustanove, kako bi se i u materijalnom smislu Bolnica Doboj rangirala kao druga zdravstvena ustanova u Republici Srpskoj.
Posebnu zahvalnost uputio je ljekarima, medicinskim sestrama i tehničarima, medicinskom saradnicima i nemedicinskim radnicima koji svojim mukotrpnim radom i zalaganjem dokazuju da smo druga zdravstvena ustanova po broju pruženih usluga.
Na kraju je dodao da, iako je ova godina po obimu posla i pruženih usluga bolja od prethodne, predaha nema i da će se i u narednom periodu ići stopama duhovnog zaštitnika naše ustanove Svetog apostola i jevanđeliste Luke, te nastojati da se uvedu nove procedure liječenja, kako bi se zdravstvena zaštita građana dobojske regije konstantno postavljala na više nivoe.
Krsna slava protekla je u prijatnom, prijateljskom i kolegijalnom duhu visokih zvaničnika, poslovnih partnera i radnika.