Povodom netačnih informacija koje su se pojavile na pojedinim portalima i koje su neutemeljene i zlonamjerne te predstavljaju još jedan direktan udarac na našu Ustanovu i zaposleno medicinsko osoblje koje svoj posao radi savjesno i predano.

Želimo da obavjestimo naše korisnike i cjelokupnu javnost da su u Službi za hirurgiju naše Ustanove u prošloj godini urađena ukupno 1805 gastroskopska pregleda, gdje su od tog broja 676 pregleda bila ambulantna, te 1129 pregleda ležećih pacijenata.

Dobojska Bolnica posjeduje jedan aparat za gastroskopiju, koji je usljed dugotrajnosti i ishabanosti znao biti u kvaru određeni vremenski period. Međutim, trenutno se gastroskopski pregledi normalno rade u našoj Ustanovi, tako da su svi navodi tog „portala“ lažni i zbunjujući po naše pacijente.

U tekućoj 2023. godini je planirana nabavka još jednog novog aparata za gastroskopiju, te je odluka za nabavku i potpisana 27.01.2023. godine.

Ovim dopisom želimo da obavjestimo korisnike naših usluga da JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj radi sve u cilju poboljšanja kvaliteta usluga koje pružamo našim korisnicima u našoj Ustanovi.