Bolnica „Sveti apostol Luka“, od danas je opremljenija za jedno sanitetsko vozilo i mobilni inkubator, zahvaljujući donaciji Rotary klubova iz Njemačke i Doboja.
Ova donacija u vrijednosti od 200 000 KM, uveliko će povećati kvalitet pružanja zdrvastvenih usluga koje se odnose na prevoz pacijenata i bolesnih ili prijevremeno rođenih beba u druge zdravstvene ustanove.
Svečanosti uručenja sanitetskog vozila i mobilnog inkubatora prisustvovao je i ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, članovi njemačkog i dobosjkog Rotary kluba, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Goran Jerinić, načelnik opštine Stanari Dušan Panić, kao i drugi donatari, koji su dali doprinos u realizaciji ovog projekta.
Ministar je ovom prilikom istekao da će savremeno i dobro opremljeno sanitetsko vozilo, najmodernije u regionu, znatno unaprijediti hitnu medicinsku uslugu, te da će ova donacija dodatno poboljšati nivo opremljenosti sanitetskim vozilima.
Direktor Bolnice, dr Milorad Živković, naveo je da će sanitetsko vozilo koje je opremljeno vrhunskim pratećim instrumentima, sa mobilnim inkubatorom znatno unaprijediti zdravstvene usluge, te poslužiti za prevoz najmlađih pacijenata, čije zdravstveno stanje zahtjeva direktan prevoz iz porodilišta u druge zdravstvene ustanove tercijarnog nivoa. Porodilište u dobojskoj bolnici godišnje evidentira od 1200 do 1300 poroda, od čega je oko 10 % prijevremeno rođenih beba, te je i neke od njih potrebno poslati na dalje liječenje.
Takođe, vozilo sa ovakvom savremenom opremom služiće i  za sigurniji i adekvatniji prevoz teško bolesnih ili povrijeđenih pacijenata čije zdravstveno stanje zahtjeva hitan prevoz u druge zdravstvene ustanove izvan Republike Srpske. 
Projekt menadžer Rotary kluba iz Hassfurta, gospodin Horst Ram rekao je da su novac prikupili za godinu i po dana i uz pomoć Rotary kluba iz Doboja.
Direktor dobojskog Rotary kluba, Nenad Stojaković rekao je da je prvobitna namjera bila kupovina mobilnog inkubatora, ali je zahvaljujući podršci, volji i želji njemačkog kluba, ovaj projekat prerastao u nešto više.
Dr Siniša Đuričić, takođe član Rotary kluba, rekao je da je Hassfurt prikupio 130 000 KM, dobojski klub 50 000 KM, a preostali iznos je prikupila Bolnica.
Primopredaja ključeva protekla ja na obostrano zadovoljstvo svih prisutnih, sa željom i nadom za daljnjom saradnjom.