Vozila su Bolnici isporučena po sistemu odgođenog plaćanja, tako da je prikupljanje novčanih sredstava još uvijek u toku i svi koji su u mogućnosti mogu učestvovati u ovom humanom gestu za dobrobit svih građana Doboja i dobojske regije koje zdravstvenim uslugama pokriva dobojska bolnica. Vrijednost vozila je 187.000 KM.

Gradonačelnik grada Doboja, Boris Jerinić rekao je da će se sav nedostajući novac za kupovinu vozila namiriti iz budžeta grada Doboja, a u ovom momentu to je oko 120.000 KM, čime je grad Doboj najveći donator. Takođe je naglasio da će grad Doboj i u budućem periodu podržavati rad menadžmenta Bolnice Doboj kako bi se kvalitet zdravstvenih usluga konstantno poboljšavao.

Direktor Bolnice, Mladen Gajić rekao je da bolnica trenutno raspolaže sa 3 nova sanitetska vozila i još tri koja su starija više od 10 godina. Nabavkom ovih vozila prevazići će se dosadašnji problemi oko transporta pacijenata u druge zdravstvene ustanove.

Zamjenik direktora, dr Siniša Marić rekao je da se nabavkom sanitetskih vozila značajno povećava kvalitet zdravstvenih usluga dobojske bolnice i da se realizacijom kupovine vozila neće dešavati situacije zastoja prevoza pacijenata u UKC Banja Luka i druge zdravstvene ustanove čime će biti izbjegnute sve nepovoljne situacije za pacijenta koje mogu proisteći zbog neadekvatnog stanja sanitetskog vozila.