U Službi za ortopediju i traumatologiju uvedena je nova procedura liječenja – ugradnja totalne endoproteze kuka.
Ugradnja totalne endoproteze kuka, jedna je od najuspješnijih operacija moderne ortopedije, koja se izvodi u slučaju preloma vrata butne kosti i kod degenerativnih promjena kuka. Nakon ovog zahvata pacijent se brzo oporavlja, ustaje iz kreveta već prvi dan i samostalno se kreće. Adekvatnom rehabilitacijom moguće je vratiti se normalnom životu, uz manja ograničenja.
Postoji više vrsta endoproteza kuka, a koja će se primijeniti zavisi od starosne dobi pacijenta i patologije. U narednom periodu težiće se ka tome da ovaj zahvat postane rutinska procedura liječenja Službe za ortopediju i traumatologiju.
Uvođenje ove procedure omogućio je cijeli tim ljekara ortopedije koje čine prim. dr Anela Velimirović, načelnik Službe za ortopediju i traumatologiju, dr Srećko Jugović, dr Mladenko Lazić, operatori dr Saša Vidić i dr Slaven Ćelić, kao i asistent dr Bojan Jović, uz podršku konsultanta prim. mr sci. med. Vladimira Papića i pod budnim okom našeg anesteziologa, prim. dr Slobodanke Živković.
Prva operacija protekla je bez problema, a pacijent se uz pomoć odjeljenskih sestara i Službe za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju dobro oporavio i već je otpušten kući.
Tim koji je učestvovao u operaciji:
Glavni operator: dr Saša Vidić, specijalista ortopedije sa traumatologijom 
Prvi asistent: dr Slaven Ćelić, specijalista ortopedije sa traumatologijom 
Drugi asistent: dr Bojan Jović, doktor medicine 
Konsultant: prim. mr sci. med Vladimir Papić 
Anesteziolog: prim. dr Slobodanka Živković, specijalista anesteziologije sa reanimatologijom 
Anestetičar: Dragan Đuričić 
Anestetičar 2: Milan Tovirac 
Instrumentarke: Karanfilka Kojić i Tanja Adamović