U JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“, od marta tekuće godine, uvedena je nova ginekološka procedura – histeroskopija.
Ova procedura je uvedena uz pomoć mr sci. dr Miroslava Popovića iz UKC Banja Luka. O ovoj proceduri dr Popović je rekao da je histeroskopija stara metoda, ali osavremenjavanjem tehnologije i tehnike histeroskopi su dobili mini kamere pomoću kojih se na velikom ekranu posmatra unutrašnjost materice. Histeroskopija je minimalno invazivna metoda koja omogućava detaljan pregled unutrašnjosti materice i prikazuje stanje materice koje se drugim metodama ne može dobiti. Ova procedura se obavlja uvijek poslije menstrualnog ciklusa, a pacijentkinje poslije ove metode imaju brz i jednostavan oporavak, kući idu istog dana, izuzev u slučaju nekih komplikacija gdje se kući, u krajnjem slučaju, ide sutradan. Ova procedura se uvijek radi u opštoj anesteziji, kako bi se izbjegle komplikacije u slučaju perforacije materice.
Načelnica Službe za ginekologiju i akušerstvo prim. dr Gordana Sredanović izrazila je veliku zahvalnost dr Miroslavu Popoviću, koji je došao u cilju edukacije i dalje saradnje sa Bolnicom u Doboju. Takođe je navela da se trenutno u Doboju rade samo dijagnostičke histeroskopije i da se nada da će uskoro biti nabavljeni i instrumenti za obavljanje terapijske histeroskopije, te ukazala na proširenje saradnje sa UKC Banja Luka, kako bi se uskoro počelo raditi na komplikovanim operativnim zahvatima (najvjerovatnije malignim slučajevima) i laparoskopskim operacijama, naravno uz pomoć i podršku dr Popovića.
S obzirom da se histeroskopija izvodi u slučajevima nejasnih oblika steriliteta, anomalija materice, uklanjanja spirala, malignih oboljenja, cervikalnih polipa, endometrijskih polipa, mioma, dr Sredanović je izrazila veliko zadovoljstvo  u smislu komoditeta i za pacijentkinju i za doktora u rješavanju ovih problema. Još je dodala, da je Služba za ginekologiju i akušerstvo kompletna i potpuno spremna za uvođenje novih procedura u ginekologiji i akušerstvu, te da zdušno prihvataju uvođenje svake nove procedure  u cilju poboljšanja usluga pacijentkinjama dobojske regije.