Menadžment JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj se oprašta od čovjeka koji je dao veliki doprinos zdravstu dobojske regije, posebno dobojske Bolnice. Sudbina je tako htjela da je svoje poslednje dane proveo u našoj Ustanovi o kojoj je znao baš sve.

U 85. godini života nas je napustio veliki čovjek Vojislav Gnjato (26. novembar 1937. godine).

Čovjek koji je pored rodne Bileće i svoje Hercegovine, sa pravom, Doboj smatrao i zvao svojim gradom.

Dobojlije su imale istinsku privilegiju da u njihovom gradu Doboju, svoj životni i radni put gradi i gospodin Gnjato, kojeg je nakon završenog osnovnog obrazovanja u rodnom gradu Bileći životni put doveo u Doboj.

Srednju školu je uspješno završio u Doboju, dok je diplomu Fakulteta političkih nauka – Odsjek sociologije stekao u Sarajevu 1974. godine.

Sledeći korak bogatog obrazovanja je naravno bila završena postdiplomska nastava za magistarske studije iz oblasti javnog zdravstva na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1981. godine.

Bio je član Udruženja novinara Republike Srpske, osnivač i urednik dobojskog lista „23. avgust“, informativnog glasila zdravstva regiona Doboj.

Takođe je bio jedan od urednika „Ars medice“ Beograd, časopisa za istraživanje i razvoj zdravstva. Napisao je veliki broj stručnih radova iz oblasti primarne zdravstvene zaštite i priručnika u oblasti stručnog usavršavanja zdravstvenih radnika.

Posebna sprega, koja je neraskidiva između naše Ustanove i Vojislava Gnjate, jesu dvije monografije čiji je autor gospdin Gnjato.

Prva monografija koja je pisana povodom „50 godina opšte Bolnice Doboj“ te posebno druga monografija, koja je poslednje veliko djelo koje ostavlja budućim generacijama Vojislav Gnjato, objavljena početkom tekuće godine povodom „70 godina JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj“.