Operacija katarakte je najčešći operativni zahvat na ljudskom tijelu. U našoj ustanovi u prvih 9 mjeseci tekuće godine izvedeno je oko 400 operacija ovog tipa (fakoemulzifikacija), što je dovoljan pokazatelj povjerenja u stručnost i ljubaznost kadra u službi oftalmologije.
Ipak, jedan slučaj se izdvaja, a to je pacijent Branislav Lazić iz Novog Sada. Branislav je čuo za dr Nikolu Mastilovića, specijalistu oftalmologije, za njegovu stručnost, ljubaznost i izuzetno prijatan odnos prema pacijentima, te po preporuci bližeg člana familije, kojeg je takođe operisao dr Mastilović, odlučio da dođe na pregled u našu ustanovu. Bez obzira na mogućnosti koje nudi Srbija kada je riječ o ovim operativnim zahvatima i na činjenicu da kompletan iznos operacije plaća, jer nije osiguranik Republike Srpske, Branislav je svoje zdravlje i vid povjerio našem oftalmologu, dr Mastiloviću. 
Na obostrano zadovoljstvo operacija i postoperativni period su protekli uredno, te se pacijent zadovoljan vratio svakodnevnim aktivnostima, a za medicinsko osoblje koje je učestvovalo u njegovom tretmanu liječenja ima samo riječi hvale.
Ovaj slučaj pokazuje da  JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ vrijedno  radi na poboljšanju kvaliteta i stručnosti  kadra,  kako bi opravdala ali i stekla dodatno povjerenje pacijenata,  kako naše,  tako i  šire regije.