Danas je ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Alen Šeranić obišao gradilište na kojem “niče” nova dobojska Bolnica. Tom prilikom tim izvođača radova i direktor JZU Bolnica “Sveti apostol Luka” Doboj Mladen Gajić su ministra Šeranića upoznali sa trenutnom dinamikom radova na pomenutom objektu.

Nakon obilaska gradilišta ministar je okupljenim medijima rekao da je zadovoljan dinamikom izgradnje novog objekta Bolnice, zahvaljujući dobroj saradnji oko 15 ljudi angažovanih na realizaciji ovog projekta, koji se gradi najkvalitetnijim materijalima, a sve za dobrobit korisnika ove regije.

Dodao je Šeranić i to da je gruba građevinska faza radova na konstrukciji novog objekta Bolnice pri kraju, te da se sa današnjim danom ulazi u sledeću fazu koja je mnogo komplikovanija i podrazumijeva unutrašnje radove, nakon čega slijedi i zatvaranje objekta stolarijom, postavljanje pregradnih zidova te završetak krova kako bi se omogućio kontinuirani rad tokom zimskog perioda.

Yuan Zhuangjun, zamjenik generalnog direktora China Sinopharm International Corporation Central and Eastern Europe Branch, koja izvodi radove, je napomenuo da su se maksimalno posvetili realizaciji ovog projekta i da u tome imaju podršku grada Doboja, dobojske Bolnice, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske te lokalnih podizvođača.