Današnji dolazak u Doboj, Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, je iskoristio kako bi obišao lokaciju i trenutnu dinamiku radova na izgradnji nove dobojske Bolnice.

Pored ministra Šeranića, samu lokaciju i objekat nove Bolnice su obišli i predstavnici tj. menadžment naše Ustanove, gradonačelnik Boris Jerinić, te kineski partneri iz „Sinofarma“ sa timom arhitekata koji su zaduženi za krajnji izgled nove dobojske Bolnice.

Uz sve poteškoće na koje su nailazili svi uključeni u ovaj veliki projekat, prvenstveno pandemiju korona virusa tokom 2020. i 2021. godine, te otežano kretanje, nabavku i isporuku robe na globalnom nivou, ocjena je da je dinamika radova zadovoljavajuća te da bi tokom tekuće 2023. godine objekat od ukupno 26 000 metara kvadratnih trebao biti stavljen na raspolaganje građanima dobojske regije.

Na kraju posjete ministar Šeranić je rekao kako je projekat izgradnje Bolnice odličan timski rad lokalne uprave, rukovodstva dobojske Bolnice, resornog ministarstva, izvođača radova kineske kompanije „Sinofarm“, uz podršku rukovodstva Republike Srpske i Ambasade Kine u BiH.