Pripadnici specijalnog ruskog epidemiološkog odreda obavili su temeljnu dezinfekciju objekata u JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj. Dezinfekcija je sprovedena po planu koji je dogovoren na sastanku koji je održan u subotu 11.04.2020. godine kada su se sastali ruski stručnjaci sa upravom naše Ustanove i gradonačelnikom Borisom Jerinićem.

Dezinfekcija po najvišim standardima je još jedna mjera koja pruža sigurnost i bezbjednost pacijentima, ali i zaposlenim u našoj Ustanovi. Glavni akcenat se stavlja na sprečavanje da virus ne postane intrahospitalna infekcija unutar Bolnice, naglasio je predsjednik Komisije za intrahospitalne infekcije naše Ustanove dr Zoran Blagojević.

Direktor JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj Mladen Gajić je rekao da ukupna površina Bolnice iznosi nekih 15 000 kvadrata ali da se dezinfikuje samo ono što smatramo da je neophodno. Osvrnuo se i na trenutnu epidemiološku situaciju, gdje napomenuo da u našoj Ustanovi trenutno leže četiri pacijenta pozitivna na korona virus i da su svi iz Teslića, te da su tu i još četiri suspektna pacijenta kod kojih za sada nije potvrđeno prisustvo virusa.