Dana 16.04.2020. godine Bolnicu Doboj posjetili su predstavnici „CHINA SINOPHARM INTERNATIONAL CORPORATION“, g. Bruce Yuan – komercijalni menadžer i gđa Olga Trkulja – glavni inženjer-arhitekta.

Povod njihove posjete bila je donacija lične zaštitne opreme za radnike Bolnice i upoznavanje menadžmenta sa napretkom izrade projektne dokumentacije nove Bolnice u Doboju.

Direktor naše ustanove Mladen Gajić, zahvalio se na donaciji, koju čine medicinske zaštitne naočare i hirurške maske, te naglasio da će ova oprema pridonijeti sigurnosti rada medicinskog osoblja u izolaciji Službe za infektologiju, gdje se liječe pacijenti zaraženi korona virusom (COVID-19).

Pored toga, zamjenik direktora dr Siniša Marić upoznao je predstavnike kineske kompanije sa trenutnom epidemiološkom situacijom na teritoriji dobojske regije, s obzirom da su oni već nekoliko mjeseci stanovnici Grada Doboja, te ih je interesovalo na koji način se borimo sa ovom svjetskom pandemijom i kako oni mogu pomoći našoj Ustanovi.

Predstavnici kompanije „CHINA SINOPHARM INTERNATIONAL CORPORATION“ naglasili su da oni intezivno rade na izradi Glavnog projekta pod uslovima koji su nametnuti s obzirom na vanrednu epidemiološku situaciju.