Bolnica Doboj dobila je još jednog mladog i perspektivnog specijalistu ginekologije i akušerstva. Naime, svoju specijalizaciju je uspješno okončao dr Đuro Kuprešak, koji je jedan od mladih kadrova koji je voljan da se usavršava i stiče nova znanja i vještine o naprednim operativnim procedurama iz oblasti ginekologije.

Dr Đuro Kuprešak rođen je 1986. godine u Zenici. Završio je Medicinski fakultet u Foči 2012. godine sa prosjekom ocjena 8.94. U Službi za ginekologiju i akušerstvo u JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj radi od 2012. godine. Specijalizaciju iz ginekologije i akušerstva završio je na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci.

Tim povodom održan je svečani i radni sastanak u Kabinetu direktora. Na sastanku su prisustvovali direktor naše Ustanove Mladen Gajić, zamjenik direktora dr Siniša Marić i dr Djuro Kuprešak. Tema sastanka su bili naredni koraci koje će Uprava naše Ustanove poduzeti kako bi se unapredila prvenstveno onkološka ginekologija i kako bi se uvele nove operativne procedure iz tog dijela ginekologije.

Služba za ginekologiju i akušerstvo JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj na čelu sa Prim. dr Gordanom Sredanović radi kontinuirano na edukaciji svojih ginekologa i uz podršku menadžmenta Bolnice u narednom periodu će se poduzeti novi koraci na usavršavanju mladih kadrova.

Treba napomenuti i to da je Služba za ginekologiju i akušerstvo JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj druga po veličini i obimu posla u Republici Srpskoj.