14.02.2018. u zgradi Opštine grada Doboja, održan je sastanak o daljim koracima gradnje nove bolnice u Doboju, kojem su prisustvovali ministar zdravlja i socijalne zaštite RS dr Dragan Bogdanić, gradonačelnik grada Doboja, Obren Petrović i direktor JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ u Doboju, doc. dr Milorad Živković.
Glavne teme sastanka su rješavanje pitanja gradnje objekta u, kako je utvrđeno, vodozaštitnoj zoni, izrada regulacionog plana, pitanje građevinske dozvole, sticanje imovinsko-pravnih i drugih neophodnih uslova, kako bi se počelo sa implementacijom projekta.
Ministar Bogdanić je rekao da je resorno ministarstvo nosilac projekta, a u svim fazama izgradnje i raspisivanja tendera će aktivno učestvovati i dobojska Gradska uprava i menadžment Bolnice. Takođe je naveo da će raspisivanjem tendera i potpisivanjem ugovora dobojska regija dobiti novu bolnicu koja će biti izgrađena i opremljena po standardima koji su danas prisutni u EU, kada je u pitanju gradnja ovakvih objekata. 
Gradonačelnik Obren Petrović je rekao da bi za mjesec i po dana lokalna Skupština mogla usvojiti regulacioni plan, a da se po prvim informacijama stručnih lica o pitanju gradnje u vodozaštitnoj zoni, može pristupiti gradnji objekta na predviđenoj lokaciji.
Direktor Bolnice Doboj, doc. dr Milorad Živković je izrazio zadovoljstvo što se učinio još jedan korak ka završetku izgradnje nove bolnice. Naveo je i da je površinu od 24000 metara kvadratnih potrebno revidirati i smanjiti na 21000, na čemu menadžment Bolnice aktivno radi, kako bi se došlo do optimalne površine i broja kreveta.
Kako bi se intenzivirala komunikacija između resornog ministarstva, Gradske uprave i menadžmenta Bolnice, direktor doc. dr Milorad Živković je već oformio komisiju u Bolnici za praćenje aktivnosti u izgradnji nove bolnice, a njegov prijedlog je prihvatio i ministar dr Dragan Bogdanić  i gradonačelnik Obren Petrović, te će odrediti osobe za komunikaciju sa navedenom komisijom, kako bi se svakodnevno pratili svi tekući i naredni poslovi oko gradnje  bolnice.