Prvi konzilijarni pregledi u bolnici u Doboju
06.03.2018. u JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ održani su prvi konzilijarni pregledi onkoloških pacijenata, u sklopu kojih  je pregledano 18 pacijenata.
Članovi  konzilijuma:
  1. 1. prof. dr  Zdenka Gojković, nacionalni koordinator za maligna oboljenja u RS,  načelnik Klinike za onkologiju  KC RS
  2. 2. doc. dr. sc. Goran Marošević, specijalista radijacijske onkologije
  3. 3. dr  Nataša Đekić Matković, internista  onkolog
  4. 4. dr  Obrad Jović, radiolog
  5. 5. dr  Lana Todić, patolog
  6. 6. mr. sc. med.  Aleksandar Subotić, hirurg
  7. 7. dr  Dragan Cvijanović, urolog
Prof. dr Zdenka Gojković, ovim povodom  izjavila je da je formiranje multidisciplinarnih timova, tj. konzilijuma svugdje u svijetu imperativ. Gdje god se očekuju izvrsni rezultati liječenja, radi se multidisciplinarno, što znači da više doktora iz različitih oblasti medicine donosi odluku o liječenju jednog pacijenta. Samim tim, organizovanje konzilijarnih pregleda u Bolnici Doboj, predstavlja značajan iskorak u kvalitetu pružanja usluga pacijentima dobojske regije, a  ističe i prednost  za pacijente, jer su pošteđeni putovanja do Banja Luke, što im olakšava podnošenje hemioterapija,  koje za posljedice imaju jake mučnine i povraćanje.
Ona je takođe navela  da kvalitetan i uspješan sastanak koji je imala sa direktorom Bolnice, doc. dr Miloradom Živkovićem, za rezultat je imao formiranje konzilijuma, a  u planu je da se  u budućnosti  osim dnevne bolnice, otvori i hospitalni dio za pacijente koji podliježu protokolu liječenja od 4-5 dana u kontinuitetu, jer Bolnica u Doboju za to ima osposobljen kadar.
Dr Nataša Đekić Matković, internista onkolog, izjavila je:  „Smatram da je  veliki napredak za našu ustanovu, za  naše pacijente i  za  mene lično, a  mišljenja sam da smo  dovoljno obučeni i  kadrovski spremni  da  isto  sprovodimo i primjenjujemo u našoj bolnici.“


Flash info

Izuzetno nam je bitno da naši korisnici/pacijenti budu kvalitetno informisani, ali je isto toliko važna i povratna informacija o kvalitetu pruženih usluga. Zajedno, uz dobru komunikaciju, možemo poboljšati i unaprijediti pružanje usluga i iste postavljati na više nivoe kvaliteta.

Postavljajte pitanja, šaljite nam komentare, otvoreni smo za sugestije i prijedloge.

Izaberite jezik:

 

Kontakt podaci

Preduslov za pružanje dobre zdravstvene usluge jeste povjerenje koje se, između ostalog, gradi i dobrom komunikacijom između pacijenata i zdravstvene ustanove.

Adresa: Pop Ljubina bb, 74000 Doboj.
Telefon: + 387(0)53-241-022
Sekretar: + 387(0)53-241-943
Faks + 387(0)53-242-799
E-mail: bolnicadoboj@teol.net