Danas, 27.11.2017. god. u JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ potpisana je primopredaja protokola povodom donacije histeroskopa Ambasade Republike Poljske.
Zahvaljujući Ambasadi Republike Poljske u Bosni i Hercegovini koju predstavlja gospodin Andrzej Krawczyk i Direktoru Bolnice Doc. dr Miloradu Živkoviću, Služba za ginekologiju i akušerstvo dobila je prvi histeroskop.
Ovaj aparat predstavlja “zlatni standard” u dijagnostici i liječenju promjena u šupljini materice. To je minimalno invazivna, kratkotrajna procedura koja omogućava ginekologu da izvrši inspekciju materične šupljine (pregled unutrašnjosti materice), kako bi dijagnostifikovao i izliječio uzroke poremećaja i bolesti materice. Ginekolozi  uz pomoć histeroskopa mogu utvrditi razloge steriliteta, obilnih i neredovnih krvarenja iz materice, bola u maloj karlici i sprovesti ginekološke operacije bez upotrebe skalpela i šavova. Histeroskopija značajno povećava dijagnostičke mogućnosti u slučaju bolesti materice, omogućava izabrati najbolji metod lijčenja (konzervativni ili hirurški), omogućava kontrolu efektivnosti liječenja i dozvoljava izvesti operativne manipulacije pod vizuelnom kontrolom,  što znatno povećava bezopasnost i smanjuje broj komplikacija. Uz pomoć operativne histeroskopije često je moguće preduhitriti prelazak benignih promjena u maligne.
Ovim je Služba za ginekologiju i akušerstvo opremljenija za još jedan aparat, a osiguranice dobojske bolnice dobile su mogućnost liječenja materice na sigurniji i manje invazivan način.


Flash info

Izuzetno nam je bitno da naši korisnici/pacijenti budu kvalitetno informisani, ali je isto toliko važna i povratna informacija o kvalitetu pruženih usluga. Zajedno, uz dobru komunikaciju, možemo poboljšati i unaprijediti pružanje usluga i iste postavljati na više nivoe kvaliteta.

Postavljajte pitanja, šaljite nam komentare, otvoreni smo za sugestije i prijedloge.

Izaberite jezik:

 

Kontakt podaci

Preduslov za pružanje dobre zdravstvene usluge jeste povjerenje koje se, između ostalog, gradi i dobrom komunikacijom između pacijenata i zdravstvene ustanove.

Adresa: Pop Ljubina bb, 74000 Doboj.
Telefon: + 387(0)53-241-022
Sekretar: + 387(0)53-241-943
Faks + 387(0)53-242-799
E-mail: bolnicadoboj@teol.net