U Doboju sve spremno za gradnju nove bolnice

U Kini je proteklih dana dogovorena i izgradnja nove bolnice u Doboju. Dok se čekaju detalji sporazuma s Kinezima, u Doboju kažu da je sve spremno za gradnju i da nema prepreka.

Zemljište na lokaciji bivše kasarne na Usori, kod Centra za dijalizu, spremno je za gradnju objekta nove bolnice. U rukovodstvu bolnice kažu da su uradili idejno rješenje objekta koje će imati pet spratova i 20.000 kvadratnih metara površine, gdje bi bile smještene sve službe.
- Vijesti koje su nam stigle iz Kine služe za radost mnogim građanima regije Doboj. Njih 200.000 hiljada, od čega 180.000 osiguranika, mogu se nadati zaista adekvatnijoj zdravstvenoj zaštiti, kaže direktor Bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju, Vlado Đurđević.

 

Novom objektu i boljoj zdravstvenoj zaštiti nadaju se i građani i svi su jedinstveni u mišljenju da je to dobra ideja. Prema važećem idejnom rješenju nova bolnica imaće sve službe kao i postojeća, uz dodatnu palijativnu njegu. Pored nje biće sagrađen i heliodrom.
- Predviđeno je da nova bolnica bude potpuno novi pravni subjekat, bez ikakvih obaveza koje su nastale od ove bolnice i sa ovim neophodnim osobljem za funkcionisanje bolnice. Nova bolnica će sigurno imati manje radnika nego postojeća, s obzirom na to da neće biti potrebe za nekim službama, pojašnjava direktor Đurđević.
Od velike koristi biće i postojeći objekat dobojske bolnice. S obzirom na to da su posljednjih godina rađena mnoga ulaganja i rekonstrukcije zgrada mogao bi da,posluži, između ostalog, za đački i studentski dom, penzionerski ili gerijatrijski centar i druge potrebe neophodne gradu.

 

 

 

Flash info

Izuzetno nam je bitno da naši korisnici/pacijenti budu kvalitetno informisani, ali je isto toliko važna i povratna informacija o kvalitetu pruženih usluga. Zajedno, uz dobru komunikaciju, možemo poboljšati i unaprijediti pružanje usluga i iste postavljati na više nivoe kvaliteta.

Postavljajte pitanja, šaljite nam komentare, otvoreni smo za sugestije i prijedloge.

Izaberite jezik:

 

Kontakt podaci

Preduslov za pružanje dobre zdravstvene usluge jeste povjerenje koje se, između ostalog, gradi i dobrom komunikacijom između pacijenata i zdravstvene ustanove.

Adresa: Pop Ljubina bb, 74000 Doboj.
Telefon: + 387(0)53-241-022
Sekretar: + 387(0)53-241-943
Faks + 387(0)53-242-799
E-mail: bolnicadoboj@teol.net